Usein kysytyt kysymykset

Kaasujääkaappi ei viilene?

Kaasujääkaappi jäähdyttää absorptioperiaatteella. Kun kylmäaine haihtuu ja tiivistyy, syntyy jäähdytysvaikutus, joka jäähdyttää kaappia. Prosessi on itsekiertävä, eikä se ole riippuvainen pumpusta tai vastaavasta. Kaasuliekki kiehauttaa kylmäaineen ja kaasu kiertää nerokkaassa putkijärjestelmässä. Kaasu tiivistyy ja virtaa takaisin lähtöpisteeseen. Kun vettä levitetään keholle tai juomapullo kääritään märän pyyhkeen ympärille, nesteen haihtuessa ilmenee viilentävää vaikutusta. Tämä prosessi on kaasujääkaapin lähtökohta.

Kun kaasujääkaappi palaa, mutta ei jäähdy, kierto on estynyt.

On tärkeää, että kaasujääkaappi on vaakasuorassa. Jos se on epätasainen, se voi estää nesteen kierron.

Prosessi lähettää paljon lämpöä, joten on tärkeää, että jääkaapin ympärillä on hyvä ilmanvaihto, erityisesti takaosassa, jossa se kuumenee eniten. Suuri lämpö jääkaapin ympärillä lisää kaasunkulutusta ja huonontaa jäähdytystä.

Makuutasolla kuljetettu kaasujääkaappi on jätettävä seisomaan useita tunteja, mieluiten koko yön, ennen kuin se kytketään päälle. Tällä varmistetaan, että jäähdytysneste on puhdistettu sinne minne sen pitäisi olla.

Putkijärjestelmässä voi esiintyä kondensaatiota ja tukkeumia, jotka estävät kierron. Tämä voi olla epäpuhtauksia järjestelmässä tai kokkareita kylmäaineessa. Voit yrittää laittaa jääkaapin ylösalaisin muutamaksi tunniksi, kääntää sen sitten ympäri ja jättää muutaman tunnin. Voit ehkä ratkaista kiertohäiriön tällä tavalla.

Viallinen termostaatti voi myös olla syynä huonoon jäähdytykseen tai päinvastoin liialliseen jäähdytykseen. Termostaatti toimii vaihtelemalla korkealla tai matalalla liekillä kaapin lämpötilan mukaan. Katsomalla liekkiä samalla kun kierrät termostaattia ylös ja alas, näet helposti, vaihtuuko se korkean ja matalan välillä. Suosittelemme termostaatin vaihtamista asiaan perehtyneessä korjaamossa.