Usein kysytyt kysymykset

Kaasujääkaappi ei syty?

Tarkista, että kaasu pääsee polttimeen. Varmista, että kaasuhanat ovat auki ja että kaasusäädin on auki ja oikein asetettu pulloon.

Jos letkussa tai putkijärjestelmässä on ilmaa tai jääkaapin edellisestä käytöstä on kulunut pitkä aika, voi kestää useita minuutteja, ennen kuin kaasu pääsee polttimeen. Varmista siksi, että annat kaasulle riittävästi aikaa saavuttaa kaasujääkaappi.

Kaasujääkaapeille on olemassa kahdenlaisia ​​sytytysmekanismeja. Pietsosähköinen, joka ei vaadi akkua ja jolle on ominaista selkeä naksahdus painettaessa ja akkusytytys, jossa kuulet selkeän sarjan tikkuja, kun sitä pidetään. Jos ääntä ei kuulu, tarkista akun sytytys. Jos pietsosytyttimessä ei ole vastusta ja selkeä naksahdus, se on vaihdettava.

Propaanin ilmaseoksen on oltava oikea syttyäkseen. Akun sytytys kipinävirralla helpottaa tätä, koska polttimen ympärillä ei ole liian ohutta tai paksua kaasu-ilmaseosta. Pietsosytytyksessä kannattaa käyttää kaksoisnapsautusta. Ensimmäinen puhdistaa poltinalueen ja toinen sytyttää polttimen.

Tarkista, että polttimessa on todella kipinää. Tämän pitäisi olla selvästi sininen. Elektrodin ja polttimen välisen etäisyyden on oltava oikea, noin 5 mm. Voit katsoa polttimeen alas katsomalla alas kaapin takana olevaan suureen poltinputkeen.

Yritä sytyttää poltin manuaalisesti tulitikulla tai sytyttimellä. Löydät polttimen alas kaapin takaa ja pääset polttimeen sytytyslähteen kanssa tarkastusluukun kautta. Tarkista samalla, ettei polttimen ympärille ole muodostunut nokea. Puhdista polttimen ympäriltä vapaasti sopivalla harjalla, kaasujääkaappiin voit tilata sopivan harjasetin kotiin netistä tai ostaa lähimmältä jälleenmyyjältä.