Sauna - Hyvä hiuksille ja terveydelle!

20 toukokuuta 2022

Hiustenhoito voi olla vaikeaa ja vie aikaa. On kuitenkin olemassa keinoja, joilla se voi olla helpompaa. Jos esimerkiksi pidät pitkistä ja rentouttavista saunahetkistä, voit tehdä hiustenhoitoa samanaikaisesti. Täältä voit lukea lisää hiusten hoidosta saunan aikana. Saunat ovat sekä rentouttavia että terveellisiä. Tuoksu on myös tärkeä osa saunaelämystä. Opi valmistamaan täydellinen sauna ja löydä suosikkisaunatuoksusi Harvialta.

 

Valitse hiustyyppillesi sopiva shampoo.

Levitä shampoo hiuksiin ja hiero päänahkaa. Anna shampoon vaikuttaa muutama minuutti lian poistamiseksi. Levitä hoitoaine tasaisesti shampoopesun jälkeen hiuspäihin. Jos sinulla on lyhyet hiukset, keskitä levitys vain hiusten latvoihin, ja jos sinulla on pitkät hiukset, levitä hoitoainetta suunnilleen poskipäiden korkeudelta alaspäin. Kokeile levittää sitä kammalla saadaksesi vielä paremman tuloksen.

Märät hiukset ovat haavoittuvampia, joten tässä on tärkeää olla varovainen. Noudata pakkauksen ohjeita: 2-5 minuuttia on tarpeeksi aikaa tuotteen imeytymiseen hiuksiin . Saunan lämpö lisää hoitoaineen vaikutusta ja antaa sinulle paremman tuloksen. Suosittelemme kuitenkin peittämään hiuksesi pyyhkeellä, sillä liiallinen kuumuus voi olla haitallista.

Stressi voi vaikuttaa negatiivisesti hiusten kasvuun ja ihoon. Tiesitkö, että päänahassasi on lihaksia, jotka voivat jännittyä aivan kuten muutkin lihakset kehossasi? Stressi vaikuttaa hiusten kasvuun, normaaliin talineritykseen ja voi jopa aiheuttaa hiustenlähtöä.

Kaikki eivät ole tietoisia siitä, kuinka sauna hemmottelee kehoamme ja aktivoi aistejamme. Kiuaskiviin törmäävän veden ääni, kiukaalta nouseva kuuma höyry ja lauteilla nautittu kylmä juoma ovat kaikki hyviä esimerkkejä siitä, kuinka saunominen aktivoi aisteja.

Harvia_Luhta_saunatextiles_f2.jpg

Saunatuoksut lisäävät täydellisen saunakokemuksen

Harvian monipuolinen saunatuoksuvalikoima herättää aistisi ja niiden laajasta eri tuoksuvalikoimasta jokainen voi valita oman suosikkinsa.

Harvian saunatuoksut luovat upeita saunaelämyksiä. Näillä Harvian saunatuoksuilla voit luoda saunaan juuri sellaisen tunnelman, kuin haluat. Haluatko tuoreen piparmintun tai eukalyptuksen avaamaan hengitysteitäsi? Tai ehkä haluat luoda kesäsaunamökin rentouttavan tunnelman? Silloin ehkä suomalaisen juhannuskoivun, perinteisen tervan tai männyn tuoksu on sinulle jotakin.

Sekoita saunaveteen valitsemaasi saunatuoksua. Sulje silmäsi. Uppoudu saunan läpi virtaavaan lämpöön ja tuoksuun.

Harvia_SaunaScents_400ml_f3.jpg

 

Valittavana viisi vaihtoehtoa piristämään saunatunnelmaa

Eukalyptus

Eukalyptuksen raikas tuoksu tasapainottaa mieltä, rauhoittaa ja avaa hengitysteitä. Harvian eukalyptussaunatuoksu täyttää saunatilan luonnollisella ja raikkaalla tuoksulla. Eucalyptus-saunatuoksulla luot aidon kylpylätunnelman kotisaunaasi.

Koivu

Harvian koivutuoksu on yhdistelmä kesätunnelmaa ja koivumetsää pullomuodossa. Tuoksu antaa saunojalle vihreän ja aistillisen aromaattisen tunnelman, joka piristää saunaelämystä. Tällä tuoksulla nautit saunassasi raikkaasta koivun tuoksusta ympäri vuoden.

Piparminttu

Haluatko virkistävän saunan? Siinä tapauksessa Harvia piparminttu on hyvä valinta. Raikas piparminttun saunatuoksu sopii mainiosti myös miellyttäviin saunomishetkiin liikunnan jälkeen, sillä piparminttu virkistää väsyneelle vartalolle.

Mänty

Männyn tuoksulla saat saunomisen tunteen keskellä norjalaista mäntymetsää. Tuoksu välittää metsän parhaat puolet - täyteläiset tuoksut ja rentouttava tunnelma. Levitä männyn tuoksua höyryveteen ja nauti mäntymetsän rentouttavasta ja rauhoittavasta tunnelmasta saunassasi.

Terva

Terva on perinteinen suomalainen saunatuoksu. Tervaa on käytetty pitkään suomalaisissa ihonhoitotuotteissa ja se nähdään perinteisenä tuoksuna. Harvia tervatuoksussa yhdistyy ikivanha mysteeri ja suomalaisen savusaunan pehmeä tuoksu luoden aidon saunatunnelman kotisaunaan.

 

Sunwind on Harvian virallinen jakelija Norjassa. Sauna-tuotteet ei ole saatavilla Sunwind:in jakelukanavien kautta Suomesta.