Näin käytät sähkösaunaasi kestävästi ja tehokkaasti!

22 maaliskuuta 2022

On muutamia asioita, joita voimme tehdä, jotta voimme huomioida energiatehokkuuden ja kestävyyden samalla kun nautimme saunan parantavasta lämmöstä.

Lue eteenpäin saadaksesi selville, mitä voit tehdä pitääksesi sähkösaunasi mahdollisimman energiatehokkaana.

 

Kiukaan hyvä huolto on tärkeää

Koska kiuas muodostaa saunasi sydämen ja vastaa itse lämmön tuottamisesta, on tärkeää pitää siitä hyvää huolta. Yleensä kiukaat vaativat vähän huoltoa, vaikka muutama tärkeä seikka on hyvä muistaa.

Lämmityskivet tulee tarkastaa ja vaihtaa säännöllisin väliajoin. Hyvin hoidetut, oikein pinottu kivet varmistavat saunan nopean ja tasaisen lämpenemisen sekä suojaavat lämmityselementtejä.

Kivet tulee vaihtaa kerran vuodessa ja kuluneet kivet uusiin parhaan ja kestävimmän saunakokemuksen varmistamiseksi.

Kun asennat kiviä uudelleen, tarkista myös lämmityselementit. Jos ne näyttävät vaurioituneilta tai taipuneilta, harkitse niiden vaihtamista tehokkaamman energiankäytön varmistamiseksi.

Kivet tulee järjestää tasaisesti ja säästeliäästi, jotta ilma pääsee virtaamaan kivien välissä.

Harvia Cilindro safety railing HPC3L.jpeg

 

Lämmitä hyvin ja mene sisään heti, kun se on valmis

On tärkeää antaa saunan lämmetä kunnolla ja antaa sen saavuttaa haluttu lämpötila ennen kiville menemistä tai veden heittämistä.

Jos kivien päälle joutuu heittämään paljon vettä, jotta ne kuumenevat tarpeeksi, uuni ei ole saavuttanut oikeaa lämpötilaa etukäteen. Tämä voi lyhentää tuotteen käyttöikää lämmittimessä olevan ylimääräisen veden vuoksi.

Yhtä tärkeää on, ettei saunaa jätä seisomaan, kun se on riittävän kuuma, sillä se ei ole kovin energiatehokasta.

Hyvä tapa pitää energiankulutus kurissa on ottaa sauna käyttöön heti, kun se on lämmitetty.
Tässä MyHarvia-sovellus on hyödyllinen! Sovelluksella voit laittaa saunan valmiiksi milloin haluat ja valvoa sitä lämpenemisen aikana.

Näin saat sen valmiiksi, kun tulet kotiin seikkailuista, eikä sinun tarvitse odottaa tai istua kylmässä saunassa.

Sovelluksen avulla saat saunan valmiiksi milloin tahansa ja samalla voit seurata lämmitysprosessia.

HarviaCilindroPlus_E_embedded_winter.jpg

Parantava vaikutus jo 15-20 minuutissa

Ottaen huomioon saunassa käymisen erilaiset kypäräongelmat, 15-20 minuuttia riittää.

Jotta sauna pysyisi mahdollisimman energiatehokkaana, ikkunoita ja ovia tulee avata mahdollisimman vähän, sillä se vapauttaa paljon lämpöä. Jos saunassa on juomaventtiili, se tulee sulkea saunan ajaksi.

Jos sauna on sisäsauna ja sinulla on hyvät ilmanvaihtojärjestelmät, osa saunan tuottamasta lämmöstä voidaan avata lämmittämään muun talosi. Tämä voi edistää kestävää sähkön käyttöä koko talossa tai mökissä.

Anna saunan kuivua sen jälkeen

Päivän saunomisen loppua kohden kannattaa varmistaa, että kiuas on tarpeeksi kuuma, jotta sauna lämpenee. Tämä estää kosteuden kertymisen rakenteeseen.

Isokiukaiset kiukaat Kivet voidaan kytkeä pois päältä ennen saunan päättymistä, sillä kivet säilyttävät riittävästi lämpöä huoneen lämmittämiseen. Pienemmillä kiukailla suosittelemme pitämään kiukaan päällä, kunnes jäät kiinni heittelemästä vettä kiville.

Voin tehdä sen nytkin varmasti tämän jälkeen. Älä käytä enempää vettä, koska se voi aiheuttaa ylimääräisen veden kertymistä lämmittimeen.

 

Sundwind on Harvian virallinen jakelija Norjassa. Sauna-tuotteet ei ole saatavilla Sundwind:in jakelukanavien kautta Suomesta.