Uusi kaasuliesi? Lue lisää Chef Pro -lieden eduista.

16 helmikuuta 2021

Mökillä haluamme nauttia, ja suuri osa nautinnosta liittyy hyvään ruokaan. Ruoanlaitto ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä helppoa kuin uudella Chef Pro -kaasuliedellä (60 x 60 cm) – lue lisää syistä tästä artikkelista!

- Chef Pro on monivuotisen myyntimenestyksen aseman saavuttaneen Chef-kaasulieden uusittu ja päivitetty malli. Chef Pro sopii täydellisesti niille, jotka arvostavat sekä laatua, toiminnnallisuutta että ulkonäköä, ketoo Sunwindin Hyttesenter Bærum Maria Klock. 

Lasiliesi – vakaa ja tyylikkään näköinen
Chef Pro:n kansi on valmistettu lasista, mikä on selkeä uudistus verrattuna aiempaa alumiinista valmistettuun kanteen. 

- Mökkilieden tulee mielellään olla mahdollisimman tehokas, mutta myös olla käytännöllinen. Lasinen kansi tarjoaa ylimääräistä toiminnallisuutta – se on erittäin tukeva, joten voit käyttää kantta lisätyötasona silloin, kun et valmista ruokaa.  

Kannen ollessa suljettuna voit asettaa sen päälle kauniin liinan ja kukkaruukun kesäkukkineen tai voit käyttää tasoa lisätyöpöytänä, kun valmistaudut varsinaiseen ruoanlaittoon. 


Lisätietoa kaikista kaasuliesistämme tästä!

Suojaa keittiön seinä rasvaroiskeilta
Kun käännät lasikannen auki, se toimii erinomaisena rasvaroiskeiden suojana, joten takaseinä pysyy siistinä ja puhtaana. 
 
- Kun aloitat ruoan valmistuksen ja käännät lasikannen auki se suojaa takaseinää ruoanlaitossa muodostuvilta rasvaroiskeilta ja pitää seinän puhtaana, kertoo Maria.  
 
Näin sinun ei tarvitse turvautua muihin ratkaisuihin kuten laatoitukseen, teräslevyihin tai puupaneeleihin keittiön takaseinän suojaamiseen lieden kohdalla. Lasikansi ei myöskään vahingoita seinää ja sen voi pitää puhtaana helposti tavanomaisen keittiöliinan ja saippuaveden avulla. 
 
- Jos et halua käyttää lasikantta, voit irrottaa sen pois helposti, kertoo Maria ja näyttää kuinka helposti lasikannen voi irrottaa pitimistään.
 Vahvat ja kestävät valurautaritilät
Chef Pro -kaasulieden ritilät on valmistettu valuraudasta: 
 
- Tämä takaa sen, että kattilat ja paistinpannut pysyvät lieden päällä paikoillaan tukevasti ja heilumatta. Lisäksi valurauta materiaalina auttaa levittämään lämmön tasaisemmin ja myös pitää lämmön itsessään pitempään, kertoo Maria. 

Käytössä huomaat heti Chef Pro -kaasulieden valurautaritilöiden edut verrattuna muun tyyppisiin ritilöihin, kuten esimerkiksi emaloidusta teräksestä valmistettuihin ritilöihin. 
 
Valoa paistouuniin, 12 V:lla
Erittäin suosittu toiminto uuneissamme on ollut uunivalo, ja Chef Pro luonnollisesti on varustettu sellaisella. 
 
- Uunin takana on johto, joka on helppo liittää olemassa olevaan sähköjärjestelmään olipa kyseessä pistokeliitäntä tai liitäntärasian avulla suoritettava liitäntä, neuvoo Maria. 
 
- Näin saat käyttöösi kätevän valon uunin sisälle, jolloin voit seurata ruoan paistumista helpommin, joten sinun ei tarvitse jatkuvasti availla uuninluukkua, jolloin lämpöä pääsee hukkaan! 
 
Ylä- ja alalämmitys uunissa
Kaasulieden uunissa kaasupolttimet on sijoitettu alimpaan osaan uunia. Nykyisten säädöksien mukaan kaasulieden uunissa ei saa käyttää samaan aikaan sekä ala- että yläpuolisia polttimia, eikä Pohjoismaissa ole myynnissä yhtäkään kaasuliettä, jossa olisi mainitun tyyppinen ratkaisu. 

Chef Pro on sen sijaan varustettu grillielementillä, jota voi käyttää ja joka toimii myös ylälämmityslähteenä.

- Juuri tämä ominaisuus, jonka ansiosta voin lämmittää ja paistaa ruokaa käytännössä joko ala- että yläpuolelta, on ominaisuus, jota käytän useimmin. Chef Pro on varustettu grillielementillä ja kun käytät sitä, sytytät polttimet yläosassa, jolloin saat lämpöä ylhäältä päin. Mutta, muista, että et kuitenkaan voi käyttää grillielementtiä ja uunin alapolttimia samaan aikaan, muistuttaa Maria. 
 
Näin saat aikaan tasaisen lämmityksen kaasulieden uunilla
Käytettävissä on pari niksiä, joiden avulla voit aikaansaada tasaisemman lämmönjakautumisen uunissa, mutta ensimmäinen ja tärkein niksi on tutustua hyvin uunisi ominaisuuksiin ja käyttää sitä.

Itse paistouuni on termostaattiohjattu, joten lämmönsäätö tapahtuu säätämällä säädin asteikon haluttuun lukemaan. Voit siis helposti asettaa lämpötilan vaikkapa 200 °C asteeseen ja käyttää uunia normaaliin tapaan. 
 
Sytytä polttimet, aseta lämpötilan arvo ja anna olla päällä viidestä kymmeneen minuuttiin, jotta uuni ehtii lämmetä. Näin lämpö ehtii myös kiertää uunin sisällä, jolloin uunin lämpötila on tasaisen läpi uunitilan ennen kuin laitat ruoan uuniin.
 
- Asettamalla ylimääräisen paistopellin alimmalle tasolle auttaa myös tasaamaan lämpöä ja uuni lämpenee nopeammin, kertoo Maria hymyillen.