Purjevene aurinkoenergialla

16 maaliskuuta 2017

Auringon voimantoimittajana ja Sunwindin kumppanina Fjerne Farvannin naiset pääsivät turvallisesti puolen maailman ympäri Paloma-purjeveneellä.

Paloma-purjeveneellä pariskunta Emilie ja Elise ovat oppineet jyrkästi sähkön ja kulutuksen suhteen.

Norjasta Las Palmasiin tytöt olivat ladanneet akkuja joko maavoimalla tai moottorista.

Kun dynamo meni lakkoon, tytöt oppivat nopeasti, että vakaan virran saatavuus oli välttämätöntä, jotta ei tarvitsisi seuraavan vuoden aikana ohjata manuaalisesti kellon ympäri.
 
Kuinka paljon käytät sähköä?
Sähkönkulutuksen tarkastelu on välttämätöntä kaikille, jotka harkitsevat aurinkoenergiaa veneessä, matkustamossa tai matkailuautossa.

Naiset oppivat paljon lisäämällä tietoisuutta omasta sähkönkulutuksestaan ​​ja heillä oli selkeä käsitys siitä, kuinka monta puhelinta tulisi ladata ja kuinka usein, kuinka monta valoa veneessä oli, kuinka kauan tietokoneen lataaminen kestää, kun se on käytössä verrattuna siihen, kuinka kauan kestää, kun se on sammutettu, kuinka paljon sähköä tarvitaan, kun sekä jääkaappi että autopilotti ovat päällä samanaikaisesti...
 
Apua Sunwindilta
Kun tytöt lensivät lyhyellä lennolla kotiin Osloon, Elise ja Emilie pysähtyivät Sunwindin luona Bærumissa.

Kulutustarvikeluettelollaan varustettu naisten vaatekaappi sai hyvää apua huoltoteknikkomme Stianilta.

Paloman matkalaukkuun sisältyi Morningstar PS30 -aurinkosäädin ja markkinoiden parhaat paneelit: yksi 100 watin ja yksi 160 watin Max Power -aurinkopaneeli.