Kuinka pidentää veneilykautta

3 kesäkuuta 2017

Norjan kesä tarjoaa kaikenlaista säätä, ja monille herkullisten meripäivien välissä on pitkä aika. Wallas-lämmittimellä voit pidentää veneilykautta keväästä syksyyn.
 

Kun olet veneessä, sinun tulee nauttia luonnosta ja rentoutua hyvien ystävien ja perheen kanssa. Tietty mukavuustaso on tärkeää, että jokainen voi tuntea olonsa mukavaksi, varsinkin jotta venettä voi käyttää myös sellaisina päivinä, kun sää on niin-kuin Norjassa usein. Wallasin uusi veneenlämmitin nostaa veneesi arvoa ja pääset käyttämään venettä kaksi kertaa niin paljon kuin tänään!

 

Hiljainen lämmitin
Tunnet Wallan veneenlämmittimen, mutta et kuule sitä! Jokainen, joka on viettänyt paljon aikaa vierassatamissa tai pitkien laidalla, tietää kuinka ärsyttävää meluisa kiuas on. Siksi on erittäin huomattava ero vaihtaa Wallasiin, joka on erittäin hiljainen.

Vältät häiritsevän melun kokonaan, tämä on veneen lämmitin, joka tunnetaan erittäin hiljaisesta toiminnasta. Niin hiljainen, että mitattu melutaso vastaa kirjastossa kuiskausta! Alhainen melutaso on erityisen tärkeä, kun kylmät illat hiipivät sisään ja sinä ja perhe istutte veneessä nauttien korttipelistä. Sama pätee yön tullessa – voit nukkua mukavasti hyvät yöunet veneenlämmittimen ollessa päällä ilman, että melu häiritsee sinua.

 

Erittäin pieni virrankulutus
Voi olla haastavaa saada veneessä aina tarpeeksi voimaa. Jos haluat makaamaan satamassa tai omistaa purjeveneen, tämä on tuttu ongelma - veneen omistajat kiinnittävät huomiota sähkön kulutukseen ja tuotantoon. Wallas-lämmittimien virrankulutus on erittäin pieni, mikä tarkoittaa, että voit pitää veneen lämpimänä pitkään pienelläkin akkukapasiteetilla.

 

Veneen lämmitin käyttää sähköä ensimmäiset viisi minuuttia käynnistyksen yhteydessä, ja sekä tuuletin että polttoainepumppu, jotka käyvät jatkuvasti lämmittimen ollessa päällä, kuluttavat vain vähän sähköä. Esimerkiksi malli Wallas 1300 kuluttaa 0,4 ampeeria - mikä vastaa 100 tuntia normaalilla 60At akulla!

 

Cabin_hi-res.jpeg

 

Pudota kosteat ja raa'at vuodevaatteet
Keväällä ja syksyllä pääset lämmitettyyn ja kuivaan veneeseen. Sen lisäksi, että se lisää välittömästi mukavuutta, vältyt myös sellaisilta ongelmilta kuin kosteat ja raa'at vuodevaatteet. Yksi tuuletusputki tuo raitista ilmaa ulkoa veneeseen ja yksi putki ottaa ilman ohjaamosta. Ilma kiertää siten hyvin veneen ympärillä ja varmistaa miellyttävän sisäilman sekä kuivan ilman, joka varmistaa peittojen ja tyynyjen kuivuuden.

 

Venettä paljon käyttävät veneenomistajat ovat tottuneet vaihteleviin lämpötiloihin, mutta yksi tylsimpiä kokemuksia on veneen runsas kondensoituminen ja kosteus. Se ei ole kovin herkkä, kun se tippuu yläpuolellasi olevasta katosta. Wallan veneenlämmittimellä pääset eroon näistä huolista ja voit sen sijaan keskittyä nauttimaan merellä vietetyistä päivistäsi.

 

Tule kylmälle oluelle!
Wallan kaukosäätimellä voit käynnistää veneen lämmittimen etänä yksinkertaisella tekstiviestillä. Kaukosäätimessä on kolme eri lähtöä, yksi veneen lämmittimelle ja kaksi mitä tahansa valitsemaasi. Kylmälaukun etäkäynnistys on veneilijöiden suosiossa: miehistö pääsee jääkylmään olueen, ja saat katkarapuille ja muulle ruoalle esijäähdytetyn paikan, joka ei hyödytä liian pitkään lämmössä viipymistä.

 

Luotettava ja korkea turvallisuus
Wallan veneenlämmittimellä ja keittolaitteella on erittäin korkea turvallisuustaso. Käytetty polttoaine ei ole räjähtävää. Liesi on täydellinen vaihtoehto niille, jotka suhtautuvat epäilevästi propaaniin ja eivät halua pitää sitä veneessä. Keittolaitteen palaminen on ohjattu ja suljettu ilman avotulta.

Meriympäristössä kosteus ja ruoste ovat tuttu ongelma valtaosalle ihmisistä. Voit välttää tämän ongelman Wallan venelämmittimillä, joissa kaikki osat on valmistettu materiaaleista, jotka eivät ruostu.

 

Valitse sinulle parhaiten sopiva polttoaine
Dieselillä tai petrolilla toimivilla veneenlämmittimillä voit helposti valita sinulle ja veneesi parhaiten sopivan mallin. Diesellämmitin on erityisen käytännöllinen dieselmoottorilla käyttäville veneilijöille, koska veneenlämmitin on helppo liittää dieselsäiliöön ja pumpata tarvitsemansa polttoaine tästä säiliöstä.

 

Perämoottorilla varustetuille veneille suositellaan kerosiinilla toimivia veneenlämmittimiä. Puhdistettua kerosiinia on helppo hankkia, ja sitä myydään useimmissa rannikon meriliikenteessä. Kerosiinia toimitetaan käytännöllisissä kannuissa, joita on helppo käsitellä.

 

Uutisia biodieselistä
Luonnollinen valinta ympäristötietoiselle veneenomistajalle on tämän vuoden uutuus: GB-malli. Wallas GB on sovitettu sekä nykypäivän dieselmoottoreihin että myös tulevaisuuden biodieselmoottoreihin. Nämä veneen lämmittimet ovat identtisiä dieselmallien kanssa sillä poikkeuksella, että ne voivat toimia myös biodieselillä. Paras valinta ympäristöystävällisille!
 

Kuva - Laura Keittiössä.jpeg

 

Liesi ilman avotulta
Avoliekki voi aiheuttaa useita komplikaatioita veneretkellä, olipa sitten hankala tuuli tai pienet lapset, joiden ulottuvuus on liian suuri. Wallasin liesissä on keraamiset tasot, jotka tunnet kotikeittiöstä. Palaminen ilman avotulta tarkoittaa, että kosteus ei tiivisty ohjaamoon.

 

Keittotasot on erittäin helppo pitää puhtaana, nopealla pyyhkimällä liinalla saat keittotason uudenveroiseksi. Jos haluat pitää béarnaise-kastikkeen lämpimänä sen erottumatta, portaaton tehonsäätö varmistaa, että voit hienosäätää lämmön juuri haluamallesi tasolle. Vakioasetukset 1-9 eivät enää rajoita sinua, sillä olet kotona kiukaan päällä. Kypsennysnopeutta ja kypsennyslämpötilaa voidaan verrata normaaliin kotona varsinaisen kypsennyksen aikana.

 

Tee keittotasosta matkustamon lämmitin!
Jos sinulla on Wallas liesi, lämmittimen kansi on fiksu sijoitus. Lämmityspuhaltimen kannella saat kaksi tuotetta yhdessä: kansi ylhäällä liesi toimii normaalisti, kun taas kansi kiinni, kannessa oleva tuuletin aktivoituu. Tämä puhaltaa lämpöä ohjaamoon, ja yhtäkkiä sinulla on liesi ja matkustamon lämmitin samassa tuotteessa!

 

Helppo lapsiturvallinen
Sen tulee olla turvallista sekä nuorille että vanhoille veneessä. Uppoasennettavissa liesissä ja erillisissä uuneissa on ohjauspaneeli, jonka voit sijoittaa minne haluat, esimerkiksi lasten ulottumattomiin. Tämä ja se, että keittotasot ovat liekettömät, tekevät tästä erittäin turvallisen tuotteen sinulle, jolla on pieniä lapsia veneessä.