Näin sinulla on aina tarpeeksi voimaa veneessä

29 toukokuuta 2017

Veneen riittävä virtalähde on yleinen haaste useimmille purjehtijoille. Lue lisää siitä, miten voit lisätä käytettävissä olevaa virtaa veneessäsi ja saada paremman hallinnan virtatuotannosta ja -kulutuksesta, jotta et koskaan joudu kokemaan tyhjää akkua uudelleen.

Mukavuuden ja turvallisuuden parantamiseksi on tärkeää, että veneessäsi on aina riittävästi virtaa. Jopa kokeneimmille purjehtijoille voi olla vaikeaa säilyttää täydellistä hallintaa. Perheen kanssa purjehtiessa huomaat nopeasti, kuinka paljon virtaa neljän älypuhelimen, tietokoneen ja tabletin lataaminen todellisuudessa vaatii. Tämä on tietysti lisäksi kaikkiin navigointilaitteisiin, jääkaappeihin ja laitteisiin, joita pidämme itsestäänselvyyksinä, kuten valaistukseen. Virta loppuminen on pieni painajainen sinänsä, mutta onneksi sen voi välttää!

Aurinko virtalähteenä Purjehdus on ympäristöystävällinen ja vihreä harrastus, ja kaikki merellä viihtyvät haluavat säilyttää sen sellaisena. Aurinko on ilmainen ja loputon energianlähde, jota kaikkien tulisi hyödyntää paremmin. Ei tarvitse huolehtia virtan loppumisesta on etuoikeus, josta kaikki purjehtijat pääsevät nauttimaan, ja se voi toteutua oikeilla tuotteilla.

Vinkki: Jos haluat asentaa aurinkopaneeleita veneeseesi, niin sijainti on ratkaisevan tärkeä. Kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissä? Ehkä voit asentaa paneelin biminin päälle tai useampia pienempiä paneeleita käteviin paikkoihin, joissa ne saavat mahdollisimman vähän varjoa.

Harvoin mikään on parempaa kuin tuntea raikas tuulenpuuska hiuksissa ja merisuihku kasvoilla, kun aurinko paistaa ja vene kulkee eteenpäin. Olit sitten perhelomalla rannikolla tai kokenut pitkän matkan purjehtija, mukavuus ja turvallisuus ovat kaikki kaikessa merellä ollessa.

Kodin mukavuudet veneelläsi

Onnistuneen purjehduksen jälkeen (tai ehkä purjehduksen aikana osalle miehistöstä?) kylmä olut tai limsa nuorimmille on ansaittu ylellisyys, jota kaikkien tulisi voida nauttia. Puhelimen, satelliittipuhelimen, ehkä kannettavan tietokoneen tai tabletin lataaminen on useimmille välttämätöntä. Sama pätee karttaplotterin ja autopilotin käyttöön. Jääkaappi tai kylmälaukku, joka pitää ruoan ja juoman kylmänä ympäri vuorokauden, vaatii paljon virtaa. Siksi on tärkeää pitää hallussa sekä virtatuotanto että -kulutus - harvoin mikään on pettymyksellisempää kuin lämmin olut ja kuumat ravut!

Vinkki: Vaihda kaikki nykyiset 12 voltin hehkulamput 12 voltin LED-lamppuihin. Nämä lamput kuluttavat vähemmän virtaa ja niiden käyttöikä on erittäin pitkä.

 

COLOURBOX10651025.jpeg

Turvallisuus merellä

Turvallisuus on erittäin tärkeää purjehtiessa, ja vaikka pelastusliivi ja hätäraketit ovat itsestäänselvyys kaikissa purjeveneissä, on olemassa joukko välineitä, jotka auttavat pitämään sinut ja perheesi turvassa veneilyloman aikana. Ajantasaisen säädatan saaminen ennen pitkää etappia on kullanarvoista ja tekee matkasta paljon turvallisemman. Kaikki nykyajan teknologia vaatii virtaa toimiakseen. Ilman tarpeeksi virtaa altistat itsesi ja miehistösi tarpeettomalle vaaralle.

Täysi hallinta virtakulutuksesta ja -tuotannosta

Ei olla täydellisessä hallinnassa virtakulutuksen suhteen voi olla katastrofaalista matkan kannalta, oli kyse sitten isästä, joka tarvitsee kaikuheijastimen avulla tietoa kalaparvien sijainnista, teinistä, joka ottaa selfieitä tai nelivuotiaasta, joka haluaa katsoa piirrettyjä. Tässä tilanteessa on erityisen turvallista olla akkumonitori, joka tarjoaa täysin tarkat tiedot akun tilasta, virtatuotannosta ja kulutuksesta - et koskaan enää ole vaarassa jäädä ilman virtaa!

Näin hyödynnät virtaa parhaiten Litium-akut ovat kuin luodut veneeseen, ja mitä suurempi energiankulutuksesi on, sitä suuremmat ovat näiden etujen hyödyt. On tärkeää sijoittaa laadukkaaseen akkuun korkean virran tarpeen vuoksi. Litium-akut latautuvat erittäin nopeasti, ja voit hyödyntää noin 90% varastoidusta energiasta verrattuna noin 70%:iin, jonka saat perinteisistä AGM- ja geeliakuista. Vertaamalla litiumia perinteisiin lyijy/akku-akuihin litium on ehdottomasti teknologinen voittaja ja sillä on ylivoimainen kapasiteetti. Se kestää tyhjentymisen yli kaksi kertaa niin monta sykliä kuin esimerkiksi AGM-akku. Laadukkailla litium-akuilla voi ladata nopeasti, kunhan latausjärjestelmä on mitoitettu tätä tarkoitusta varten.

Teknologinen voittaja

Toinen etu litium-akkujen käytössä veneessä on niiden kevyt paino verrattuna perinteisiin akkuihin. Litium-akut eivät vaadi lainkaan huoltoa ja niillä on erittäin pitkä käyttöikä. Sisäänrakennetun akkumonitorijärjestelmän avulla saat kaiken tarvittavan tiedon akun tilasta, kulutuksesta ja tuotannosta. Voit hyödyntää jopa 100% kapasiteetista ennen kuin akkumonitorijärjestelmä katkaisee virran. Kaikki nämä edut tekevät siitä yhden markkinoiden käyttäjäystävällisimmistä akuista ja ehdottomasti parhaan akun veneilykäyttöön.

Tämä on muistettava kaapelia mitoitaessa
Oikean kaapelin käyttäminen on erittäin tärkeää 12 voltin järjestelmissä, kuten purjeveneessäsi. Viallisen johdotuksen aiheuttamat jännitehäviöt ovat yksi yleisimmistä pienjännitejärjestelmän, kuten 12, 24 ja 48 voltin, syistä. Jos käytössäsi oleva kaapeli on aivan liian pieni, kaapeli kuumenee hyvin, mikä puolestaan ​​voi johtaa tulipaloon. Liian pienet kaapelit menettävät myös paljon energiaa! Purjeveneen tiloja mitoitaessa on tärkeää ottaa huomioon tämä:

 

  • Kuinka monta ampeeria pitäisi mennä kaapelin läpi?
  • Kuinka monta volttia pitäisi kulkea kaapelin läpi?
  • Kuinka monta metriä kaapelin tulee olla?

 

Nyrkkisääntö on 1 neliömillimetri metriä kohti. On monia laskimia ja taulukoita, jotka voivat tehdä laskelman puolestasi. Ilman oikeita kaapeleita saatat huomata, että tuotteet eivät toimi niin kuin pitäisi, koska liian pienessä kaapelissa esiintyy energiahäviöitä.
On tullut aika valmistautua kesään veneessä lisäämällä mukavuutta rentoon perhelomailuun - tai rasittavaan valtameren ylitykseen.

 

Sitten ei muuta kuin lähtemään pitkälle matkalle!

fjernepanel.jpeg