Ulkopata kerää ympärilleen koko perheen

1 joulukuuta 2017

Ulkopata on kodikas ja luonnollinen yhdessäolon keskipiste niin puutarhassa, rannalla tai metsässä. Ulkopadan ympärille voit koota perheen kaikki jäsenet nauttimaan lämmöstä ja tekemään ruokaa yhdessä.
 

 

Ei ole montaakaan nautittavampaa tuoksua kuin kaikkien tuntema palavan nuotion tuoksu. Nuotio tarjoaa valoa ja lämpöä ja nautittavia ääniä - ja sen avulla voi myös valmistaa maittavia aterioita. Pohjoismaissa nuotio liitetään useimmiten retkeilyyn metsässä kaukana sivistyksestä. Ansaittu lepohetki, olipa kesä tai talvi - mikään ei voita lämpimän nuotion tarjoamaa rauhoittavaa näkymää ja tunnelmaa niin kesällä kuin lumen peittäessä maan.

 
Olla yhtä luonnon kanssa on meille Pohjoisten maiden asukkaille verissä.

Muistoja lapsuudesta
Nuotiolla paistettu leipä, vaahtokarkit tai makkara - jokainen meistä on kokenut nuotiolla lämmitetyn ruoan nautinnon sekä lapsena että aikuisena. Nuotiomuistot säilyvät muistissamme läpi elämän olivatpa ne peräisin lapsuudesta tai aikuisiältä. Nyt voit jatkaa näitä perinteitä läheistesi kanssa ja missä haluat kiitos ulkopadan. Käytä apuna esim. grillaustikkuja, joiden avulla niin lapset kuin aikuiset voivat valmistaa oman annoksensa kätevästi ja nauttia laatuajasta ulkona luonnossa.

 

Ulkopata rannalla - mannermaista gourmet-ruokaa
Sijoita ulkopata rannan tuntumaan - nauti mannermaisesta ruoasta ja nauti ulkopadan tuottamasta lämmöstä samalla kun ihailet meri- tai järvinäkymästä. Kuuntele aaltojen loiskuntaa ja aisti suolaisen meriveden aromit. Jos aiot telttailla, on ulkopata ehdoton väline ottaa mukaan retkelle! Ulkopadan avulla aikaansaat oikean tunnelman ja ystävät sekä sukulaiset keräytyvät sen ympärille - Ulkopata tarjoaa iloa ja nautintoa.
 
Täältä löydät ulkopatamme ja laajan lisävarustevalikoimamme!

Käytä Ulkopataa eräkeittiössä
Ulkopata on muutakin kuin lämmön ja valon lähde. Se on myös ruoanlaittoväline. Vain mielikuvituksesi asettaa rajat ulkopadan käytölle. Jos olet kalaretkellä, voit valmistaa saaliskalat suoraan ulkopadan ritilän päällä ja samalla voit lämmittää muutaman perunan ja vaikka keittää vihanneksia - loistoateria hetkessä.


 

Paukuttele popcornit Ulkopadalla!
Lapset ja lastenlapset saavat myös paljon iloa ulkopadasta. Suosittu tapa hyödyntää Ulkopataa on valmistaa sen avulla popcornia. Käytä erityistä popcornkupua, jolla saat aikaan todella herkullisen lopputuloksen. Samalla tarjoat lapsille ja nuorille mahdollisuuden kokea kuinka luonnon helmassa voi valmistaa ruokaa elävän tulen avulla – taitoja, joista heille on iloa ja hyötyä läpi koko elämän.

Opeta lapsia tekemään pannukakkuja
Pannukakut ovat helppoja valmistaa ja lapset tekevät pannukakkuja mielellään ja se onnistuu hyvin ulkopadan avulla. Opeta lapsille ja tee mukana - vispaa taikina ja laita taikina paistinpannulle ja lopuksi nauti itse ulkoilmassa tehdystä pannukakun unohtumattomasta mausta. Keitä lopuksi kahvit kahvipannussa ja nauti yhdessä pannukakun kera. Tämän kokemus ei unohdu ja voit olla varma mikä on keskustelunaihe lastentarhassa, koulussa tai työpaikalla.

Valitse sinulle sopivin Ulkopatatyyppi
Ulkopataja on useita erilaisia malleja. Suosittelemme pagodapallomaista mallia - se on helppo sytyttää ja soveltuu hyvin ruoanlaittoon. 

  • Halkojen koko 10 - 15 cm ja pituus 30 cm. Aseta halot rinnakkain siten että niiden väliin jää ilmarakoja syttymisen ja palamisen tehostamiseksi. Asettele halot niin että tuuli pääsee kulkemaan suoraan rakojen läpi. Aseta kaksi paksumpaa halkoa poikittain edellisten päälle. Asetelma muistuttaa pientä taloa - pagodaa.

  • Rypistä muutama sanomalehden sivu palloksi ja aseta pagodan sisään.

  • Katkaise useita ohuita oksia ja aseta paperipallojen ympärille.

  • Nyt kaikki on valmista sytyttämistä varten, eli tarvitset vain tulitikun - syttyminen on varmaa, mikäli sää on suosiollinen J.

  • Sytytä paperipallot tulitikulla tuulen puolelta siten, että liekit painuvat kohti paperipalloa.

  • Katkaise muutamia ohuita oksia ja risuja ja aseta ne ristiin rastiin paperipallojen päälle siten että ilma pääsee edelleen kulkemaan ja liekki suurentuu.

  • Jos aiot valmistaa ruokaa ulkopadalla voit asettaa lisää oksia ja risuja jotta hiilloksesta tulee runsaampi!

  • Pidä tuli yllä lisäämällä halkoja

  • Ja tärkein: unohda maailman murheet ja huolet – nauti!