Mökki mukavan lämpöiseksi Eco kaasulämmittimellä

17 marraskuuta 2017

Perinteinen mökki päivitetään vanhasta klassiseen ja toimivaan supersuositussa norjalaisessa remonttiohjelmassa. Seinään asennettavan Eco kaasulämmittimen myötä myös huvimaja on nykyään käytössä ympäri vuoden.

Upeissa Norjan Sogn og Fjordanen maisemissa sijaitsee ”Fyren”, Saran ja Rogerin mökki. Kuten monessa muussakin norjalaisessa mökissä viimeisin kunnostustyö on tehty 1990-luvulla, jolloin puu oli todella suosittu materiaali.

Perinteinen sisustus
Mökki, joka aiemmin oli Saran isoisän, sijaitsi alun perin Könnin saarella. Majakkarakennus on 1800-luvulta, minkä huomaa mökin arkkitehtuurista. Sisustus on yhdistelmä eri aikakausien tyylejä, ja Sara toivoo nostavansa esiin rakennuksen kauniit alkuperäiset yksityiskohdat. Sara ja Roger ovat rakentaneet rannan tuntumassa sijaitsevalle oleskelualueelleen puisia seiniä suojaamaan navakoilta pohjoistuulilta, mikä toisaalta maksoi heille näköalan merelle.


Kun Halvor Bakke TV-ryhmänsä kanssa tulivat vierailulle, oli heidän tavoitteensa luoda uusi keidas Saralle ja Rogerille, jossa ikkunat ja lasitettu osio palauttaisi majakan alkuperäisiä toimintoja muuttamatta sitä museoksi.
 
Maisemat takaisin nautittavaksi
-Tässä on sekoitus yhtä sun toista, Halvor Bakke tokaisee, kun hän näkee mökin sisustuksen. Täällä hän ja hänen ryhmänsä tulee luomaan spartalaisen majakkamestaritalon, missä koko perhe voi viihtyä. Tärkein on kuitenkin uusi huvimaja. Rakennusryhmä nostaa huvimajan paikkaan, missä pohjapiirustuksissa seinät sijaitsivat aiemmin. Täällä Sara ja Roger voivat viihtyä ympäri vuoden nauttien kauniista maisemista. Vaikka päämökki on sähköverkossa niin uusi huvimaja ei sitä ole. Halvorin on ajateltava vaihtoehtoisia ratkaisuja uudelle huvimajalle.
 
-Coolein ja hienoin, mitä olemme ikinä nähneet!
Uudessa huvimajassa on ikkunoita joka suuntaan, jotta perhe voi nauttia kauniista maisemista vuoden ympäri. Huvimaja on eristetty hyvin ja uusi kaasulämmitin on asennettu: Seinään asennettava Eco. Tässä pienessä huvimajassa on tärkeää ottaa huomioon tilankäyttö ja toiminnallisuus, siksi seinään asennettava lämmitin on täydellinen valinta.

-Tämä huvimaja on coolein ja hienoin mitä olemme koskaan tehneet! Sanoo Halvor TV-ryhmästä.


 
Turvallinen lämmön lähde ja terveellinen sisäilma
Kaasulämmitin Ecossa on suljettu palokammio. Tämä tarkoittaa sitä että palaminen tapahtuu kammiossa lämmittimen sisällä minne uteliaat pienet lapset eivät pääse käsiksi.
Ecosta ainutlaatuisen tekee se, että ottaa palamishapen suoraan ulkoilmasta. Kaasulämmitin Econ kanssa saat seinänläpiasennuspaketin, mikä mahdollistaa ulkoilman hapen oton lisäksi myös pakokaasujen poiston ulos. 
 
Kuiva ja lämmin mökki Eco avulla
Vaikka perinteinen kaasulämmitin on suositusten mukaisesti turvallinen lisä myös sisätiloissa käytettynä, se lisää ilmankosteutta kaasua poltettaessa. Monet mökit ovat kosteita, ja alituinen kaasun poltto luonnollisesti lisää sitä. Econ avulla tätä ongelmaa ei ole. Kun pakokaasut johdetaan ulos saat mukavan lämpöisen ja kuivan mökin!
 
Täydellinen pieniin huoneisiin ja makuuhuoneisiin
Pienet huoneet mökissä, kuten makuuhuone ja pesutilat, jäävät useimmiten pienemmälle huomiolle kun puhutaan lämmityksestä. Kotona voimme olla tottuneita lattialämmitykseen ja pattereihin jokaisen ikkunan alla, mutta mökillä tilanne on usein erilainen.Makuuhuone mökillä on usein turhan kylmä: vaikka viileän ja raittiin ilman uskotaan olevan terveellistä, tulee mukavuus nousemaan huomattavasti, kun asennat seinälle Eco kaasulämmittimen. Automaattipiezolla, termostaatilla ja liekinvarmistimella varustettu Eco on turvallinen ja luotettava ratkaisu.