Mika Salminen: “Wallas-lämmitin on mökillämme äärimmäisen tärkeä”

12 heinäkuuta 2017

Aito asiakaskokemus Wallas -lämmittimen tyytyväiseltä käyttäjältä.

Noin sata kilometriä Turusta, Houtskarin saaren lähellä sijaitsee Fiskön saari. Sähköttömällä saarella sijaitsee myös turkulaisen Mika Salmisen mökki, johon asennettiin kolme vuotta sitten Wallas-lämmitin. Etäohjattava lämmitin on Salmisen mukaan erityisesti talvisin aivan ehdoton Fiskön karuissa olosuhteissa. Turusta lähdön jälkeen yli kolme tuntia ja kolme lauttaylitystä myöhemmin silmien eteen avautuu punamullan värisiä taloja, aukeita peltoja ja jylhiä saaristomaisemia. Houtskarin Hyppeisistä on vielä muutaman minuutin venematka teknologia-alalla työskentelevän Mika Salmisen ympäri vuoden käytössä olevalle mökille, johon asennettiin kolme vuotta sitten Wallas-lämmittin.

– Mökkimme on meille todella tärkeä rentoutumispaikka, jossa pääsemme pois arjen tekemisestä. Viime vuonna olimme täällä 150 päivää, joten tulemme tänne aina kun se vain on mahdollista ympäri vuoden, Salminen selvittää.

Karut olosuhteet – lämmin tupa

Vuonna 2009 rakennetun mökin sisälämpötila saattoi laskea talvipakkasilla jopa –5 asteeseen. Wallas-lämmittimeen saa liitettyä netin kautta toimivan kaukokäyttöjärjestelmän, jota voi ohjailla yksinkertaisen sovelluksen avulla. Aiemmin Salmisen mökki lämpeni pelkän takan ja siirrettävien valopetrolilämmittimien avulla.

– Jos tulimme tänne talvella myöhään perjantai-iltana, siinä yksinkertaisesti oli liian vähän aikaa saada mökki tarpeeksi lämpimäksi. Nyt Wallas-lämmittimen kaukokäyttölaitteen avulla voin laittaa mökin lämpenemään jo edellisenä iltana tai aamulla, Salminen huomauttaa.

Hintansa väärti

Wallas-lämmittimen lisäksi Salminen on aiemmin hankkinut Sunwindilta aurinkosähköjärjestelmän ja tuulimyllyn. Ne eivät kuitenkaan tee sähköä niin paljon, että sillä voisi lämmittää mökkiä. Kolme vuotta sitten Salminen löysi Wallas-lämmittimen netistä.

– Se on ollut koko rahan arvoinen. Auttaa todella paljon, että voimme laittaa lämmöt valmiiksi päälle ennen tänne saapumista. Lisäksi kaukokäyttöjärjestelmän avulla saamme mökkiin ja terasille myös valot päälle, mikä on pimeän aikaan suuri etu.

Salmisen Wallas-lämmitin toimii polttoöljyllä ja hän asensi laitteen itse. Eniten vaivaa oli reiän poraamisessa seinään, josta pakokaasut poistuvat.

– Se on helppo asentaa ja siinä on hyvät ohjeet. Tietysti jos peukalo on ihan keskellä kämmentä, kannattaa hankkia siihen asennus.

Salmisella ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa niin Wallas-lämmittimestä kuin Sunwindista.

– Meille laite on todella tärkeä. Suosittelen laitetta ilman muuta. Se on hiljainen, hajuton, toimintavarma eikä meillä ole ollut mitään ongelmia sen kanssa. Se on meille äärimmäisen tärkeä, Salminen summaa.