Aurinkoilmalämmitin lämmittää ja kierrättää mökin sisäilmaa

6 helmikuuta 2018

Kärsitkö mökilläsi kosteasta ja huonolaatuisesta ilmasta? Lue kuinka aurinkoilmalämmitin kuivaa mökin sisäilmaa kierrättämällä raitista ulkoilmaa mökin sisään tai kuinka voit käyttää aurinkotuuletinta kierrättämään lämmintä sisäilmaa joka puolelle sisätiloja. AirPlus-aurinkoaurinkoilmalämmitin tarjoaa molemmat vaihtoehdot.

Kärsitkö mökilläsi kosteasta ja huonolaatuisesta ilmasta? Lue kuinka aurinkoilmalämmitin kuivaa mökin sisäilmaa kierrättämällä raitista ulkoilmaa mökin sisään tai kuinka voit käyttää aurinkoilmalämmitintä kierrättämään lämmintä sisäilmaa joka puolelle sisätiloja. AirPlus-aurinkoilmalämmitin tarjoaa molemmat vaihtoehdot.

Kostea sisäilma mökkiolosuhteissa on tuttu ilmiö meille kaikille. Mikään ei ole masentavampaa kuin saapua mökille pitkän ajomatkan jälkeen ja käydä lepäämään kosteiden petivaatteiden väliin.

Ongelman ratkaisee aurinkoilmalämmitin
Aurinkoilmalämmitin on yksinkertainen ja tehokas ratkaisu huonon ja tunkkaisen kostean ilman kuivattamiseen ja raikastamiseen. Tuuletin lämmittää sisääntulevan ilman jonka ansiosta sisäilma kuivuu ja lämpenee.

Aurinkoilmalämmitin koostuu kotelosta jonka päälle on asennettu aurinkopaneeli, jonka avulla ilmakanavassa oleva tuuletin pyörii ilman ulkoisen virran tarvetta. Tuuletin puhaltaa kotelossa lämmenneen ilman sisälle mökkiin.

Raikas ulkoilma lämpenee ja kiertää mökin sisällä
Tavanomainen aurinkoilmalämmitin kerää ulkoilmaa ja siirtää sen mökin sisälle samalla ilmaa lämmittäen ja kierrättää sisäilmaa mökin sisällä. Näin toimivat myös kaikki Sunwindin AirPlus-mallit.

Kotelon takana alaosassa voit suorittaa valinnan - voit asentaa 100 mm tai 120 mm halkaisijaltaan olevan ilmakanavan laatikkoon. Tuuletin imee puhdasta raikaista ulkoilmaa laatikon sisälle jossa se lämpenee. Kiertämällä laatikossa olevan venttiilin auki päästät raittiin sisäilman mökin sisälle (kuvassa vaihtoehto 2).Mökin lämpimän sisäilman kierrätys
Perustyyppisissä aurinkoilmalämmitinmalleissa kuten esimerkiksi malleissa AirPlus 100 tai AirPlus 120 voit myös valita vaihtoehdon jossa tuuletin kierrättää mökin valmiiksi lämmintä sisäilmaa (kuvassa vaihtoehto 1).

Tässä vaihtoehdossa mökin sisäilma imetään aurinkopaneelin koteloon jossa se lämpenee edelleen auringonpaisteen osuessa koteloon ja palaa takaisin mökin sisälle tehostaen mökin sisäistä ilmankiertoa aurinkopaneelin avulla toimivan tuulettimen ansiosta.

Tällä tavoin sisällä kiertävä ilma on lämpimämpää kuin vaihtoehdossa jossa raitista ilmaa otetaan ulkoilmasta.

Sano hyvästit huonolle ilmalle tämän nerokkaan aurinkoilmalämmittimen avulla!
 
Vähentää lämmityskustannuksia
Asentamalla Sunwindin aurinkoilmalämmittimen, voit vähentää merkittävästi mökkisi lämmityskustannuksia. Tämä perustuu siihen, että kuivailmaisen mökin lämmitys tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin kosteaa ilmaa sisältävän mökin lämmitys - nopeampi lämmitys säästää rahaa.