Sunwindin Lars ja Robin asentavat 230 V aurinkosähköjärjestelmiä ja keittiöitä Eventyrlig Uppussingiin

25 lokakuuta 2018

Torstain Eventyrlig Oppussingin jaksossa Sunwindin kaverit olivat valmiina auttamaan Halvoria 230 voltin aurinkokennojärjestelmän asennuksessa ja keittiön päivittämisessä Kristiansandin ulkopuolella sijaitsevassa Stormenissa.

Lempeässä etelässä odottaa suurperheen mökki, joka on ollut suvussa useiden sukupolvien ajan ja maksoi 700 Norjan kruunua vuonna 1936. Se oli hyvin käytettyä rahaa, ja nyt oli aika remontoida.

 

- Seuraava pysäkki Tanska
Merivälin perimmäisessä päässä on pieni Stormen-mökki Torsøyalla.

 

– Tanska on seuraava pysäkki, Halvor sanoo. Saaren kunnostaminen veneellä kuljetettavin materiaalein ja työkaluineen on haaste, ja pienten lapsiperheiden yhteinen loma ei ole pidentynyt.

 

Modernisoi, mutta säilyttää ohjaamon sielun

8V1A4124.jpegSillä vaikka ohjaamon sisustus on sekä viehättävä, mökin sijaintiin sopivalla tyylillä, niin nuoremmalla sukupolvella on halu päivittää ja modernisoida sitä ja sitä kautta lisätä toimivuutta.

 

- Tämä on ehkä epäkäytännöllisin keittiö koskaan? Halvor kysyy retorisesti ja jatkaa: - Pieni penkkitila, erittäin oksainen. Mutta paljon parantamisen varaa!

 

Perheiden toivelistan kärjessä on uusi keittiö.

 

Uusi keittiö Sunwindin avustuksella
Vanha pöytäliesi joutui väistymään Sunwindin upouuden Chef kaasulevyn ja Chef sisäänrakennetun kaasuliesi kanssa.

 

- Nämä ovat hienoja asioita niille, jotka haluavat modernisoida, Lars selittää. - Taita kaasuliesi työtasoon ja aseta sisäänrakennettu uuni sinne, missä se on käytännöllistä. Se ei tarvitse ilmarakoja, ja se liukuu suoraan mihin tahansa keittiön sisätilaan vakiomitoilla.

– Keittiöön tulee uusi kaasuliesi ja sisäänrakennettu kaasuuuni, mikä lisää lihaksia, Halvor Bakke kertoo.

 

Lisäksi he saavat Sunwindilta uuden ja herkullisen Ventus-kaasujääkaapin valkoisena, joka sopii Halvorin ja Gustavin luomaan kevyeen ja kesäiseen etelän idyllitunnelmaan.

8V1A4132.jpeg

Päivittää aurinkokuntaa - saa 230 volttia pistorasiaan
Mökissä oli alusta asti pieni 12 voltin aurinkosähköjärjestelmä. Ole Eventyrlig Uppussingissa purkaa järjestelmän pukeakseen ohjaamon peileihin ja lisätäkseen mukavuutta parilla pykälällä, Lars ja Robin lähetettiin Stormeniin asentamaan Sunwindin 230 voltin aurinkopaneeli.

 

– Aurinkopaneelin avulla sähkö pysyy ympäristöystävällisenä täällä Stormenissa ja muuntimen avulla 12 voltin sähkö muunnetaan 230 voltiksi, kuten kotonakin pistorasiassa, Lars selittää.

 

- Annamme mökin omistajille suuren päivityksen
Robin ja Lars asentavat ohjaamoon kaksi 280 watin Sunwind-verkkopaneelia, kaksi Sunwind 260 At AGM -akkua, muuntimen ja säätimen.

 

- Annamme mökin omistajille suuren päivityksen kahdella uudella aurinkopaneelilla, jotka antavat paremman vaikutuksen. Muuntimella ja uudella akulla järjestelmä voi tarjota virtaa useille LED-valaisimille, mobiililatureille ja muille tarvittaville laitteille, Håvard selittää.

8V1A4018.jpeg

Katolla istuu kaksi tyytyväistä asentajaa kesäauringossa. Robin Sunwind Hyttesenter Brommasta asentaa jatkuvasti tehopakkauksia ja aurinkojärjestelmiä matkustamon omistajille. Täällä Stormenissa paneelit on asennettu kattoon, sillä etelään päin olevasta seinästä on nyt tullut suuri peili.

 

- Täällä Stormenilla sopii hyvin kattoon asennettavat aurinkopaneelit, koska lunta ei ole paljon keskellä talveakaan, Lars selittää. - Se ei sovi hyvin lumisaneelle alueelle, silloin suosittelemme paneeleja etelään päin olevaan seinään säädettävällä kannakkeella, Lars päättää.

- Keittiö ei ole sama huone!
- Voi kuinka mukavaa se oli! Marianne huudahtaa iloisesti, kun hän ja muu perhe vihdoin näkevät tuloksen.

 

Keittiössä uudet tapetoidut seinät, upouudet keittiökalusteet JKE:ltä ja kaasujääkaappi, sisäänrakennettu uuni ja kaasuliesi Sunwindilta.

 

- Katsokaa sitä leimahdusta, Eirik sanoo iloisesti antaessaan kätensä liukua mustaksi taitetun kaasupussin yli. – Se oli jotain aivan erilaista kuin vanha, hymyilee lähes sanaton Marianne.

8V1A4020.jpeg

Halvor puhuu Sunwindin uudesta, päivitetystä tehopaketista:
- Sait valoa, koska olemme laittaneet kaksi valtavaa aurinkopaneelia katolle, ja muuntimen kautta saat tavallista sähköä valaistukseen ja muuhun, Halvor selittää. - Penkkitilaa JA VALOA! Eirik on tyytyväinen uuteen keittiöön.

 

Ja mökin omistajat hierovat käsiään puhuessaan uudesta aurinkokunnastaan, joten Larsin ja Robinin tehtävä on suoritettu hyvin.

Tuotelista:

Keittiö

 • Gasstop Chef, musta
 • sisäänrakennettu uuni kaasu Chef, musta
 • Kaasujääkaappi Ventus 100, valkoinen

230 voltin aurinkosähköjärjestelmä

 • 2 kpl. 280 watin Sunwind Grid aurinkopaneeli
 • 2 kpl. akku Sunwind AGM 260At
 • Muunnin Victron Multi 24/500/20-16 230V
 • Aurinkosäädin Victron SmartSolar MPPT 100/50
 • MC4-kaapeli 6 mm2, 10 metriä
 • Akun kaapeli
 • Yhteenliittäminen
 • Kisko kattoasennukseen
 • Asennuskannattimet
 • Kiinnityspuristimet

 

8V1A4135.jpeg