Sirkkeli soikoon – nyt mökillä voi tehdä kaikkea, mihin tarvitaan sähköä!

6 marraskuuta 2023

Näyttelijä Martti Suosalon ja hänen perheensä rauhoittumispaikaksi suvulta ostettu mökki sijaitsee saaressa valtakunnan verkon ulottumattomissa sähkön ja veden suhteen. Mökin sähköistys oikeanlaisella aurinkosähköjärjestelmällä takasi myös puhtaan veden saannin!

suosalo.jpg

Kuva: Heikki Hämäläinen

 

Koska uusiutuva energia on lähellä Martin sydäntä, niin erilaisia askareita varten tarvittavan sähkön tuottamiseen aurinkopaneelit olivat itsestäänselvä vaihtoehto! Rauhoittumisen ohella Martti tekee itse paljon asioita ja mökille tuotettavaa sähköä kuluttaa kodin perusmukavuuksien, kuten jääkaapin, television ja radion ohella myös työkaluvalikoima. Suvun hallussa olleeseen saarimökkiin ei tule vettä, joten juomavesi hoidetaan merivedestä käänteisosmoosilaitteistolla. Myös tämän eniten sähkövirtaa kuluttavan laitteiston sähköistys on hoidettu Sunwindin aurinkosähköjärjestelmällä. 

 

”Sunwindin tuotteita on ollut mökillämme jo entisen omistajan, serkkuni toimesta. Tuotteet ovat minulle tuttuja, yritys on tuttu ja laatu on tunnettu.”

 

Suosalo ajoi Kaarinaan tervehtimään Sunwindin porukkaa ja kartoittamaan oikeanlaista aurinkovoimalaratkaisua. Välttääkseen sudenkuoppia ja saadakseen aurinkosähköjärjestelmästä parhaan hyödyn, se kannattaa valita ammattilaisen avulla, sillä olennaista on myös arvioida, mihin kaikkeen sähköä tarvitaan ja kuinka samanaikaista käyttö on, jotta energia ei pääse loppumaan kesken. ”Tämän jälkeen asentaja kävi vielä kanssani mökillämme varmistamassa tilanteen.”, hän kiitteli hyvää palvelua. Verkkoon kytkemättömän voimalan voi asentaa myös itse, mutta kustannuksia ei juurikaan kerry ammattilaisen avusta ja sitä paitsi, oikeanlainen asennus on myös toimivuuden takaaja ja voi siten säästää myös rahaa.

Muutaman viikon päästä oli asennuksen aika, joten tuumasta toimeen! Käsistään kätevä näyttelijä kiipesi mielellään katolle asentajan kanssa paneeleja laittamaan. Katto sai kruunukseen kuusi suurta ja laadukasta paneelia sähköä tuottamaan!

Perustoimintojen lisäksi myös työkalujen käyttäminen ja lataaminen on mahdollista. Hyväntuulinen näyttelijä toteaakin: ”Sitä voi tehdä kaikkea, mihin sähköä tarvitaan – laittaa vaikka sirkkelin laulamaan!”

Martin pitkäaikaisena haaveena on ollut luoda ekologinen, kiertävä telttateatteri. Suosalo haluaa pystyttää teatteriteltan yllättäviinkin paikkoihin ja viedä näytelmiä myös paikkakunnille, joissa ei muuten pääse kokemaan teatteria. Teatterin tirehtöörin vaunu tarvitsee sähköä perustoimintoihin ja se on varustettu Sunwindin lataussäätimellä.

marttisuosalo.jpg

 Kuva: Heikki Hämäläinen

 

Jos sinua kiinnostaa aurinkoenergiajärjestelmät ja haluat saada meiltä asiantuntevaa apua niin älä epäröi ottaa yhteyttä sunwind@sunwind.fi!