Hätäpaketti - Mukava saada, jos sähkö tai vesi katkeaa

16 joulukuuta 2021

Kuinka moni meistä oli yhtäkkiä selvinnyt ilman sähköä, vettä ja internetiä kolme tai neljä päivää? Ei liikaa, uskomme DSB:n. Tutustu tuotteisiin, joita tarvitset, jotta pystyt pitämään huolta itsestäsi, jos kriisi iskee. Olemme niin tottuneet wifiin, 4G:hen, sähköön kaikissa huoneissa ja veteen kaikissa hanoissa, että pidämme niitä melkein perustarpeina. Kriisin tai katastrofin sattuessa se voi olla rankkaa, jos et ole ajatellut tätä ja sinulla on selkeät ratkaisut.

 

- Meidän on varauduttava siihen, että osa Norjan tärkeistä infrastruktuureista saattaa kaatua, ei vain yksi, vaan useita kerrallaan. Sitten meillä on ongelma. Kannustamme ihmisiä miettimään asiaa, jotta pärjäät ainakin 3 päivää ilman muiden apua, sanoi tuolloin oikeus- ja valmiusministeri Tor Mikkel Wara NRK:lle, kun DSB ja Oslon kunta käynnistivät kampanjan "Olet osa Norjan hätätilannetta valmius".

 

Olemme koonneet vinkkejä ja tuotteita sinulle, joka haluat olla varma, että pärjäät kriisin sattuessa.

 

Ole valmis, jotta voit huolehtia itsestäsi ilman apua
Yksi tärkeimmistä syistä viranomaisten uudelle valmiuslistalle on antaa väestölle mahdollisuus huolehtia itsestään, jos jotain sattuu. Olemme pääosin tottuneet siihen, että useimmat asiat toimivat saumattomasti täällä Norjassa, ja juuri se, että olemme riippuvaisia ​​niin monista toiminnoista, jotta arki jatkuisi, tekee meistä haavoittuvia kriisitilanteessa.

 

Kolme päivää. 72 tuntia. Tämä on minimi, kuinka kauan viranomaisten mielestä meidän tulisi pärjätä ilman sähköä, vettä ja mobiiliverkkoja muutamia mainitaksemme.

Entä jos sähköt katkeavat päiviksi?
Valta on monille jokseenkin abstrakti ilmiö. Sitä voi olla vaikea selittää ja mahdoton nähdä, mutta olemme siitä täysin riippuvaisia: sähkön avulla pidämme jääkaapissa olevat ruoat kylmänä, paistetaan, keitetään ja valmistetaan kuumaa ruokaa liedellä ja pidetään lämpimänä sähköllä. uunit muutamia mainitakseni.

Olemme myös riippuvaisia ​​sähköstä saadaksemme internetin, ladatut puhelimet, tabletit ja tietokoneet. Mahdollisen sähkökatkon sattuessa on tärkeää varmistaa, että sinulla on esimerkiksi akkukäyttöinen DAB-radio.

Lithium Power Pack on kannettava virtalähde. Sen avulla voit helposti ladata matkapuhelimia, tietokoneita tai radioita, jotta pysyt ajan tasalla. Lataa Power Pack normaalilla sähköllä, auton tupakkapistorasialla tai Solar Panel Brettillä, jos sähkökatkos tulee.

Aurinkopaneeli Mini on pieni, kokoontaitettava aurinkopaneeli, jossa on 2 USB-porttia, joten voit ladata matkapuhelimesi tai muita virtaa kuluttavia tuotteita suoraan aurinkopaneelista!

Ilman ruokaa ja juomaa ei edes nero voi!
Pieni varasto, jolla on pitkä säilyvyysaika, on ehdottoman välttämätön, jotta pärjäät omin voimin 72 tunnin ajan. Kahden näkkileivän paketin lisäksi DSB suosittelee 1 pakettia kaurapuuroa ja 3 purkkia tai 3 pussia kuivaruokaa henkilöä kohden.

 

Ruoan valmistuksessa on käytettävä laitteita, jotka eivät vaadi sähköä. Jos sinulla on puutarha tai terassi, kaasugrilli toimii hyvin sekä keittotasona että osaliesi, kunhan grillaat epäsuorasti kannen ollessa kiinni.

 

Ruoanlaittovälineet kuten Camp tai Kombi ja ruuvikiinnityksellä varustettu kaasukanisteri ovat järkevä ja yksinkertainen ratkaisu. Muistakaa saada riittävästi bensaa!

 

Kaasulaatikkoratkaisun päivitys on Parkerin vapaasti seisova liesi. Täällä voit valita 1 soihdun, 2 soihdun tai 3 soihdun välillä.

 

Jos haluat olla täysin varma, että pärjäät pidemmänkin ajan, pöytäkaasuliesi on erinomainen valinta.

 

Vesi on elintärkeää
Keskiverto norjalainen käyttää noin 200 litraa vettä päivässä. Mitä teet sinä päivänä, kun vesi ei enää tule hanasta?

 

Tarvitset vähintään 3 litraa vettä henkilöä kohden päivässä. Käytät tätä juomavetenä ja ruoanlaittoon. Täytä vesisäiliö vesijohtovedellä ja kierrä kansi takaisin kiinni. Vesisäiliöt tulee säilyttää kylmässä, pimeässä ja huurreettomassa paikassa, kuten vajassa tai autotallissa.

 

Kuinka pitää lämpimänä
Sähkö on usein kodin päälämmönlähde. Sähkökatkon sattuessa on siksi tärkeää valmistaa muita tapoja pysyä lämpimänä.

 

Kaasuliesi on tehokas lämmitystapa, kun olet ilman sähköä. Se lämpenee nopeasti, ja useimmat sisäkaasuuunit ovat kannettavia, joten voit helposti lämmittää olohuoneen ollessasi siellä ja ottaa sen mukaasi makuuhuoneeseen tarvittaessa. Varmista, että sinulla on kaasusäiliö, jossa on tarpeeksi kaasua, ja asianmukaisesti toimiva kaasunsäädinsarja.

 

Muista, että sisällä saa säilyttää vain kahta 11 kg:n kaasupulloa. Jos haluat käyttää kaasua johonkin muuhun kuin lämmitykseen, vaihtoehtoisia lämmityslähteitä on useita...

COLOURBOX10661648.jpeg

Petroolia vai kaasua?
Kerosiinikiuas on hyvä vaihtoehto lämmitykseen sähkökatkon sattuessa. Nämä uunit ovat kannettavia, ja ne on helppo käynnistää ja sammuttaa. Kerosiiniuunit lähettävät lämmintä ja miellyttävää lämpöä ja lämpeneminen on nopeaa. Muista, että saatavilla on puhdistettua kerosiinia!

 

Jos sinulla on puuhella tai takka, on tärkeää, että kuivaa puuta on aina riittävästi ja että kaikki toimii niin kuin pitää.

 

Wc-ratkaisut sähkökatkoihin ja vesipulaan
Luotettava wc-ratkaisu on ehdottoman välttämätön kaikille. Kun jokaisessa kodissa on huuhteluvessa, harvemmin ajattelemme sitä, mutta elämä muuttuu nopeasti happamaksi, jos sinulla ei ole wc:tä saatavilla luonnon kutsuessa.

 

Onneksi on olemassa useita wc:itä, jotka ratkaisevat ongelman.

 

Jos haluat huuhtelutoiminnolla varustetun wc:n (muista täyttää vesisäiliö ajoissa), Dometicin kannettava wc on erittäin halpa ja tyylikäs ratkaisu. Tämä wc voidaan yhdistää myös Easy-pesualtaan kanssa.

 

Edullinen ja turvallinen ratkaisu olisi Separett Rescue Camping. Se vie vähän tilaa ja on helppo käsitellä.

 

Ja sitten oli valoa!
Kriisitilanteen sattuessa on mukavaa saada valoa lampuista, jotka eivät vaadi tavallista sähköä. Varmista, että sinulla on pari paristokäyttöistä taskulamppua valmiina.

 

Tämä aurinkovoimalla toimiva lyhty on hyvä idea mahdollisen sähkökatkon varalta. Ainoa asia, jonka se tarvitsee ladata, on aurinko, ja siksi se on erittäin luotettava.

 

Tämä ladattava työvalaisin antaa myös erittäin hyvän valon, mutta muista ladata se etukäteen!

 

Suosittelemme näitä tuotteita
Auttaaksemme sinua ostoksilla, valmistautumaan ja olemaan omavarainen, olemme tehneet listan tuotteista, joita suosittelemme pitämään kotona kriisin sattuessa. Selaa luetteloa, napsauta linkkejä ja valitse tarvitsemasi laitteet. Tuotteet on luokiteltu, jotta näet helposti, mitä vaihtoehtoja sinulla on kussakin kategoriassa ja voit valita tarpeitasi vastaavat tuotteet.

 

*TÄNNE TULLEE EHKÄ VIELÄ LINKKEJÄ*

Esimerkki tuotteista ja hinnasta
Tässä esimerkissä katamme jokaisen kategorian, jotta sinun pitäisi pystyä hallitsemaan vähintään 72 tuntia. Listalla olevia tuotteita voi toki käyttää muillakin tavoilla, perheen retkeilijälle tai retkeilijälle näitä tuotteita voi käyttää useita ympäri vuoden.

 

10 litran vesikannulla, Windflame-kaasuuunilla, Lithium Power Packilla ja aurinkopaneelilla Brett, Combi-liesi, ruuvikiinnitteisellä kaasulaatikolla ja Dometic kannettavalla wc-istuimella katetaan suurin osa tarpeista, ja hintaan alle NOK 5 000. Useat listan tuotteista sopivat myös retkeilyyn, jossa monet tarpeet ovat samat kuin kriisitilanteessa, mutta käyttötilaisuuksia enemmän!

 

Ensimmäinen hätäluettelo sitten 1970-luvun
Omavaraisuuslistalla varustettu kampanja on ensimmäinen viranomaisten julkaisema kampanja 1970-luvun jälkeen ja sisältää esimerkkejä siitä, mitä heidän mielestään kotonasi pitäisi olla.

 • 9 litraa vettä per henkilö
 • 2 pakettia murokeksia per henkilö
 • 1 paketti kaurapuuroa per henkilö
 • 3 purkkia säilykkeitä tai 3 pussia kuivaruokaa per henkilö
 • 3 laatikkoa leikkeleitä per henkilö
 • Muutama pussillinen kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä, keksejä ja suklaata
 • Lääkkeet, joista olet riippuvainen
 • Puu-, kaasu- tai kerosiinikiuas lämmitykseen
 • Kaasulla toimiva grilli tai liesi
 • Kynttilät, taskulamppu paristoilla, petrolilamppu
 • Tulitikut tai kevyempi
 • Lämpimät vaatteet, peitto ja makuupussi
 • Ensiapupakkaus
 • Akkukäyttöinen DAB-radio
 • Akut, akkupankki ja mobiililaturi autoon
 • Kosteuspyyhkeet ja desinfiointiaine
 • Kuivaus/wc-paperi
 • Vähän käteistä
 • Ylimääräistä polttoainetta ja puuta/kaasua/petrolia
 • Hiero alkoholia lämmitykseen ja ruoanlaittoon
 • Joditabletit (käytettäväksi ydinonnettomuuksissa)

 

Ilmastonmuutos ja turvallisuuspolitiikan arvioinnit
Elämme maailman turvallisimmassa maassa, mutta olemme silti haavoittuvia. Kriisillä voi olla useita eri syitä: luonnonkatastrofit, myrskyt, sabotaasi ja terrori muutamia mainitakseni. Tällaisten tapahtumien sattuessa monet ihmiset tarvitsevat apua, ja useimpien ihmisten on vaikeampi saada käsiinsä tavaroita ja palveluita, joita he yleensä pitävät itsestäänselvyytenä. Varmistamalla, että olemme kaikki mahdollisimman hyvin valmistautuneita, apua voidaan lähettää sinne, missä tarve on suurin.

 

Kuka on DSB?
Turvallisuus- ja valmiusosasto (DSB) on osasto, joka on jaettu kahdeksaan osastoon. Heidän yhdyskuntaturvallisuusalueen toimeksiantoonsa kuuluvat valtakunnallinen, alueellinen ja paikallinen turvallisuus ja valmius, palo- ja sähköturvallisuus, teollisuus- ja yritysturvallisuus, vaaralliset aineet sekä tuote- ja kuluttajaturvallisuus. Lisäksi DSB:llä tulee olla yleiskuva yhteiskunnan riskeistä ja haavoittuvuudesta. DSB on oikeus- ja hätävalmiusministeriön alainen.

COLOURBOX10091301.jpeg