Jännitystä remontti ja Sunwind kunnostaa Uvdalia

12 marraskuuta 2020

Mäen huipulla on klassinen perhemökki, jota ei ole käytetty 20-30 vuoteen. Tämä muuttuu, kun Sunwindin asentajat saapuvat Adventyrligin kunnostukseen lupaaen päivityksen.

 

Halvor, Gustav ja äskettäin kainalosauvoilla leikattu Ole näkevät kauniin Uvdalin Numedalin huipulla tällä viikolla. Lillianin ja hänen miehensä Tor Helgen sekä lasten Idan ja Johannesen perheen mökki kaipaa kipeästi päivitystä, kun Lillian peri sen kolme vuotta sitten.

 

Täällä 80-luku on kirjaimellisesti jätetty seiniin ja sisustukseen, ja on korkea aika päivittää ja saada uudempi ilme. Mökissä ei ole sähköä, vaan 12 voltin aurinkokennojärjestelmä huonolla latauskapasiteetilla.

 

- Se on tavallaan täysin klassinen mökkikeittiö. Mutta... missä teet asioita, kuten? Kysy Halvorilta, kun hän katsoo pieneen keittiöön, jossa on vähän kaappitilaa ja työtasotilaa – ja oikeastaan ​​suurin osa siitä, mikä tekee keittiöstä toimivan.

Parannuspotentiaali on suuri perheelle, joka pitää ruoanlaitosta ja kokoaa koko jengin ruokapöydän ympärille, kuten mökin omistajat itse huomauttavat.

 

– Se on periaatteessa hyödytöntä, ainakin keittiön käyttötapa nykyään, Halvor sanoo, ja tämä on huone, joka on korkeimmalla kunnostettavien asioiden listalla, kun kolmella on vapaat kädet.

 

EVENTYRLIG-UVDAL_070-9124440_1920.jpeg

 

Fantastinen potentiaali
Purettuaan melkein kaiken keittiöstä ja olohuoneesta Halvor näkee suuren potentiaalin. Katto värjätään, seinät uudet paneelit, mutta lattia säilyy, kun Halvor luo kotoisaa mökkitunnelmaa vuoristomökkiin.

Luodakseen toimivamman keittiön Halvor tekee päinvastoin kuin tavallisesti:

- Sinulla on tapana avautua ja tehdä siitä isompi. Kerrankin aiomme tavallaan pakata sen uudelleen, se antaa meille enemmän tilaa, Halvor selittää.

 

Aurinkopaneelien uusiminen
Perhemökki sijaitsee upealla huipulla, jossa he voivat seurata aurinkoa aamusta iltaan. Mökissä ei ole sähköä tai vettä, mutta 12 voltin aurinkokennojärjestelmä, johon isä Tor Helge on vähemmän tyytyväinen. Hän haluaa paremman latauskapasiteetin, jotta hänen ei tarvitse käyttää generaattoria toisinaan ja ajoittain.

 

Keittiöstä tuli tällainen
Uusien keittiökalusteiden myötä Halvor valitsi Sunwindin tummat kodinkoneet täydentämään kodikasta lodgetyyliä.

 

EVENTYRLIG-UVDAL_066-9124561_1920.jpeg

Mustan Chef-kaasukeittotason ja sisäänrakennetun kaasukäyttöisen Chef-uunin ansiosta keittiö saa mukavan ja tumman tunnelman, mutta kauan odotetun toiminnallisuuden eturintamassa. Kaasukeittotason yläpuolelle Chef asentaa Ole-keittiön Cuisine Silver -tuulettimen 12 voltilla ja rakentaa sen päälle erityisesti mukautetun kaapin.

Näin he päivittivät aurinkokuntansa
Isä Tor Helgelle oli suuri halu päivittää mökin aurinkokunta. Tämä on yksi vähemmän seksikkäistä parannuksista, joita teet mökille, mutta ehkä yksi tärkeimmistä.

 

Oikein mitoitettu aurinkokennojärjestelmä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse ajatella virrankulutusta matkustamossa ollessasi, kun taas väärän kokoinen järjestelmä johtaa siihen, että käytät liikaa tehoa verrattuna siihen, mitä järjestelmä pystyy tuottamaan ja varastoida. Eron kompensoimiseksi Tor Helgen täytyi käyttää aggregaattitoimintoa ladatakseen akut riittävän nopeasti, jotta muu perhe voisi jatkaa sähkön käyttöä entiseen tapaan.

 

8V1A6118-9091963_1920.jpeg

Lars Sunwindilta teki matkan yhdessä Sunwind Hyttesenter Uvdalin Gunleikin ja Sunwind Hyttesenter Sigdalin Larsin kanssa päivittääkseen perhemökin aurinkokuntaa.

 

He korvasivat nykyisen akkupankin kahdella upouudella Sunwind AGM -akulla, kumpikin 260 At. Mökin terassin kaiteeseen Sunwind Hyttesenter Uvdalin ja Sigdalin tyypit asensivat kaksi uutta Max Power 185W aurinkopaneelia säädettäviin kannattimiin, jotka voidaan säätää kesä- tai talvikulman mukaan ihanteellista auringonsäteilyä varten. Edellinen aurinkopaneeli asennettiin hytin itäseinään, jossa se sai vähän aurinkoa, ja siksi se siirrettiin etelänpuoleiselle terassikaiteelle. Peak Power 30A aurinkosäätimellä järjestelmä on valmis.

 

8V1A6103-9091958_1920.jpeg

 

Onnelliset mökin omistajat
Äiti Lillian itkee heti, kun hän näkee tuloksen, kun taas tytär Ida voi tuskin lakata nauramasta puhtaasta ilosta.

 

- Se on täysin minun makuuni, kaikki, Lillian sanoo pyyhkessään kyyneleensä, ja Ida on samaa mieltä.

 

Kun he näkevät uuden keittiön, heidän onnensa on täydellinen:

 

- Oioioi, perhe sanoo toisilleen, kun he vihdoin pääsevät tutustumaan uuteen keittiöön tarkemmin. - Se on aivan raakaa, Lillian huudahtaa.

 

- Pidin tästä, sanoo vävy Nils Olav ja osoittaa uutta 12 voltin tuuletinta.

 

- Se on fani! Se oli siistiä! Ida sanoo, ja Lillian on samaa mieltä, erittäin tyytyväinen keittiön toimivuuteen.

- Olemme täällä koko ajan, hymyilee Lillian, ja muu porukka on samaa mieltä.

- Niin hyvä, se on koko pointti, Halvor nauraa. - Nyt voit ehkä käyttää sitä vielä enemmän, nyt se on sinun!

- Olemme niin uskomattoman kiitollisia, sanovat Lillian ja Ida, ennen kuin pyysimme kauniisti Halvoria, Gustavia ja Olea auttamaan heitä aloittamaan uuden luvun allekirjoittamalla ensimmäisenä uuden hyttikirjan.

Sekä kirjasta että Uvdalin mökistä jää monia hyviä muistoja.