230 volttia pistorasiassa, kun Sunwind liittyy Adventyrligin remonttiin

30 syyskuuta 2021

Halvor ja jengi ottavat mukaansa asentajia Sunwindista Osille, kun heidän täytyy Sunwind-virtalähteen avulla tarjota 230 volttia ohjaamon pistorasiaan, eli normaalia sähköä, mutta täysin riippumatonta sähköjärjestelmästä.

3 kilometriä Bergenistä etelään on 5-henkisen perheen mökki, jossa on äiti Kristin, isä Kim ja lapset Millie-Sophia, Tia ja Ulrik Osissa. Mökki on rakennettu vuonna 1969, ja sitä on viimeksi remontoitu 1990-luvulla. Perhe osti mökin kesällä 2020 ja on ollut siellä joka viikonloppu siitä lähtien.

- Kolmen pienen lapsen kanssa on vähän päästä käsiksi, Kim virnistää, ennen kuin hän ja Kristin esittelevät Halvoria.

Tämä on hytti
Hytissä Halvor saa selkeän ensivaikutelman:

 

- Ai niin. Se on vähän kuin… 60-luvulla, eikö? Mutta se on iso, ihana huone! Halvor sanoo, ennen kuin kiertue jatkuu makuuhuoneeseen ja sitten keittiöön.

 

Mökissä ei ole juoksevaa vettä, mutta mökin takana on kaivo, josta perhe saa vettä.

 

- Muuten kaikki on kaasulla. Sähköä ei myöskään ole, joten kaikki perustuu kaasuun. Tämä tarkoittaa, että meillä on aurinkokennoja ensisijaisesti valaistukseen, Kim selittää.

 

Näin kaverit parantavat matkustamon mukavuutta
Sähkö on usein ehdottoman välttämätöntä matkustamossa, mutta ei aivan yhtä lumoavaa kuin tuoksukynttilät ja uusi maali, vaikka se on vähintään yhtä tärkeää matkustamon mukavuuden lisäämiseksi. Sähköjärjestelmästä tulee vähän kuin selkäranka, jota tarvitaan, jotta muut asiat, kuten vuotava valaistus, toimivat kodinkoneet jne., voidaan laittaa paikalleen.

 

Juuri tästä syystä Halvorin, Oleen ja Torkelin luona vierailevat asentajat Ronny Pedersen ja Trond Eliassen Gas-Service/Sunwind Hyttesenter Bergenistä korvaamaan olemassa olevan aurinkopaneelin ja akun virtalähteellä, joka varmistaa "normaalin" sähkön. pistorasiaan, vaikka lähteenä olisi aurinkoenergia.

Eventyrlig_oppussingS7E2_Os_Sunwind_Hyttesenter_Bergen (4).jpg

Sisusta on tietysti myös päivitettävä:

 

- Tässä hytissä ei ole juurikaan tyyliä ja charmia, mutta sitä voi vetää hieman eri suuntiin. Vedämme sen kohti klassista ilmaisua. Tietenkin meidän täytyy maalata, katto ja seinät on maalattava. Ja vanhasta keittiöstä tulee uusi makuuhuone, jossa ikkunat vaihdetaan liukuoviin, Halvor selittää.

 

Myös uusi keittiö tulee:

 

- Täällä siirretään keittiö vanhaan makuuhuoneeseen, josta on näköala Folgefonnaan. Aiomme rakentaa uuden lattian, ja seinät ovat vihreitä ja katossa on vihreä sävy, Halvor sanoo.

Tämä on voimalaitos
Tehopaketti on aurinkokennojärjestelmä, joka tuottaa 230 voltin sähköä mökin sisällä. Virtalähde toimii suurelta osin kuin aurinkokennojärjestelmä, mutta muutamilla komponenteilla, jotka muuttavat jännitteen 12 voltista 230 volttiin, ja pistorasiaan tulee 230 volttia virtaa - aivan kuten kotona.

Tämä tarkoittaa, että voit käyttää samoja laitteita kotona kuin matkustamossa. Et tarvitse enää 12 voltin pölynimuria matkustamoon, vaan voit tuoda 230 voltin pölynimurin kotoa, ja voit korvata kaasuuunin normaalilla 230 voltin uunilla.


230 volttia mökkiin Sunwindin virtalähteellä
Osin hytti sai sähkönsä seinään asennetusta aurinkopaneelista, ja tämä antoi siten 12 volttia sähköä mökin sisälle.

- Täällä on luultavasti 2 kilowattia aurinkoenergiaa, selittää Odd Huse Sunwindista Halvorille, joka on ottanut matkan hytin katolle, jossa aurinkopaneeleja on asennettu jopa kuusi 360 watin aurinkopaneelia matkustamon katolle.

- En malta odottaa, että pääsen kytkemään pistorasiaan ja käynnistämään astianpesukoneen, lataamaan puhelimia ja! Halvor sanoo, jolle Odd vakuuttaa, että ongelmia ei tule, ennen kuin paneelien kokoaminen jatkuu.

Tässä hytissä tehopaketin valinta osui Tehopaketti 230 volttia levylle, 5000 VA, 15000 Wt MG litium - paketti, joka sopii kun haluat käyttää pieniä sähkölaitteita, keittiökoneita, pölynimureita, sähkötyökaluja, pesukonetta, jääkaappi, porareikäpumppu ja uuni 230 voltilla.

 

Eventyrlig_oppussingS7E2_Os_Sunwind_Hyttesenter_Bergen (2).jpg

 

Paketti varmistaa myös sen, että perhe voi saada suuremman samanaikaisen kulutuksen eli voi käyttää enemmän tehoa vaativia laitteita samanaikaisesti.

 

Jos katolla ei ole tilaa tai aurinkoiset olosuhteet eivät ole sopivia, suosittelemme maatelinettä, jonka voit sijoittaa niin, että aurinkopaneelit saavat optimaalisen kulman aurinkoon.

 

Mökin sisällä itse akku on koottu kokonaan levylle, joka voidaan helposti kiinnittää seinään sopivaan huoneeseen, esimerkiksi teknilliseen tilaan, jos mökissä sellainen on. Kaappeihin on myös valmiiksi koottu tehopakkauksia, jos ne sopivat paremmin hyttiisi.

 

Kaikki komponentit on valmiiksi koottu levylle, muuten vain asentajien ja sähköasentajien tehtävänä on asentaa litiumakut ja kaapelit aurinkopaneeleista, jotta virtalähde on käyttövalmis - ja Halvor voidaan kytkeä astianpesukoneeseen.

 

Paljon päätettävää? Älä pelkää! Paikalliset Sunwind Cabin Centerimme ovat valmiita auttamaan sekä mökin tehopaketin mitoituksessa että asennuksessa. Jos et ole varma, millainen tehopaketti sopii sinulle, paikallinen Mökkicenter voi antaa sinulle hyvän opastuksen, ja useat voivat tarjota myös asennuksen matkustamoon.

 

Rapulounas kallioilla
Kun Sunwindin asentajat asensivat tehopakkauksen hyttiin, Halvor teki soutumatkan asettaakseen rapukylttejä. Seuraavana päivänä hän sai kutsua Oleen ja Torkelin lounaalle, joka valmistettiin rapupannun ja rapukeittimen avulla.

 

- Se ei muutu tuoremmaksi. Joten, se ei voi muuttua paremmaksi, Halvor huudahtaa.

Näin he uudistivat mökin keittiön
Nykyinen keittiö oli pieni eikä kovin toimiva. Saadakseen mahdollisimman tehokkaan huoneratkaisun pojat päättivät asentaa aivan uuden keittiön sinne, missä aiemmin oli ollut makuuhuone, ja muuttaa makuuhuoneen keittiön alkuperäiselle paikalle.

 

Nyt kun mökki on saanut "normaalia" sähköä tuottavan tehopaketin, pojat asentavat korkeaan kaappiin rakennettu sähköuuni - aivan kuten kotonakin ja mukavan Proline-kaasuliesi 4 polttimella, jossa on keittiön tuuletin 230 voltti asennettu yläpuolelle.

 

- Vitsi, tästä tulee mukavaa, huudahtaa Halvor viimeistellessään työn hienolla tyylillä.

 

Eventyrlig_oppussing_Os_sesong7_Sunwind_gasstopp_Proline (2).JPG

- Olet osunut aivan kaikkeen!
- Tervetuloa takaisin! Onko se jotain mitä pelkäät? Halvor kysyy tapaaessaan jälleen Kristinin ja Kimin, jotka odottavat innokkaasti näkevänsä tuloksen.

Eventyrlig_oppussingS7E2_Os_Sunwind_Hyttesenter_Bergen (13).jpg

- Täysin rehelleissättätuna: ei, sanoo Kristin, kyllä ​​Kim on samalla sivulla - mökki on hüvissä kässässä.

 

Kyllä, sitten hän näkee lopullisen tuloksen:

- Voi, minä vapisen! Olet todella osunut naulan päähän hälä, Kristin huudahtaa.

 

- Se on aivan villi, se on unskämätnen käusta! Ihminen tule sanatomaksi, mita voi saanoa, Kim sanaia.

Ja kaikki tämä ennen kuin he ovat nähneet hytin dissepuolen. Sitten Halvorilla on näger yksi mätätä, ja se on toivottaa sämät tervetulleiksi:

 

- Katso aivan vaikuttavaa. Fantastinen. Vittu, olet juuri osunut aivan kaikkeen! Kristin sanoo iloisesti katsellesaan hijaltain remontoitua sisääntilaa.

 

- Tämä ylittää tietyt odotukset, Kim päättää.

 

Näit nämä Sunwind-tuotteet jaksossa:

  • Virtalähde 230 volttia levyllä, 5000 VA, 15000 Wt MG litium
  • Kaasuliesi Proline - ruostumaton, 4 poltinta, 60 cm
  • Kaasun säädinsarja vakiona, 120 cm