Sunwind venepaneelit Vene-lehden testivoittoon kahdessa eri sarjassa

tirsdag 12. mars 2019

Sunwind veneaurinkopaneelit menestyivät uusimman Vene-lehden paneelivertailussa. Testivoitto tuli kahdessa eri kategoriassa: edullisen hintaluokan paneelit ja taiteltavat salkkupaneelit 

Vene-lehti testasi 16kpl:tta erilaisia venekäyttöön suunniteltuja aurinkopaneeleja. Paneelit olivat kooltaan 50 - 130W. Ne testattiin ns. laboratorio-olosuhteissa, jossa pyrittiin rakentamaan ympäristö, joka vastaisi parhaiten normaalia veneilytilannetta tavallisena kesäpäivänä. Testissä kiinnitettiin huomiota paneelin todellisen tuoton lisäksi varjojen vaikutusta paneelien tuottoon. Paneeleja oli valittu neljään eri sarjaan: edullisemman hintaluokan paneelit, kalliimman hintaluokan paneelit, salkkupaneelit ja Ebay-paneelit, jotka olivat hankittu ulkomaisesta verkkokaupasta. Nämä viimeksimainitut eivät testissä hyvillä arvosanoilla häikäisseet.

Sunwind paneelit oli edustettuina kahdessa eri sarjassa ja molemmista palkintona oli testivoitto. Sunwind 100W Gotland Marine Flex voitti edullisemman hintaluokan sarjan ja taiteltava Sunwind Solveig 120W voitti taitteltavien salkkupaneelien sarjan. Sunwind 100W Gotland Marine Flex -paneelia kiiteltiin erityisesti seuraavista asioista: halvat watit ja hyvä teho/pinta-alasuhde saaden keskiarvoarvosanaksi 8,7. Sunwind Solveig 120W salkkupaneelia kiiteltiin monikäyttöisyydestä ja siitä että se sisältää kallistustuet ja että mukana tulee myös pwm-säädin.

Artikkelin voit lukea kokonaan Vene-lehden numerosta 3/2019.


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: