Tiedote - Energiatehokkuusmerkintä tilalämmittimissä – Wallas 26CC ja 40CC

26. januar 2018

Vuoden 2018 alusta alkaen tilalämmittimille ja ilmalämpöpumpuille on tullut pakolliseksi lämmittimien vertailua ja ostamisen päätöksentekoa helpottava energiatehokkuusmerkintä (komission asetuksen 2015/118), joka perustuu EU:n yhtenäiseen säännöstelyyn. Tällä pyritään vähentämään energian kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. 


TIEDOTE 26.1.2018
Sunwind Gylling Oy
Wallas-Marin Oy
 
Julkaisuvapaa heti
 
Energiatehokkuusmerkintä tilalämmittimissä – Wallas 26CC ja 40CC
 
Vuoden 2018 alusta alkaen tilalämmittimille ja ilmalämpöpumpuille on tullut pakolliseksi lämmittimien vertailua ja ostamisen päätöksentekoa helpottava energiatehokkuusmerkintä (komission asetuksen 2015/118), joka perustuu EU:n yhtenäiseen säännöstelyyn. Tällä pyritään vähentämään energian kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Teoreettinen korkein tavoiteluokitus tilalämmittimillä ja ilmalämpöpumpuilla on A++ ja huonoin on G. Energiamerkintä voi jäädä myös saamatta, jos hyötysuhde on heikko tai päästöt ovat hyvin suuret.

Wallaksen 26CC laitteella energiatehokkuus on perusvarustuksessa A+ ja 40CC lämmittimillä A. Etäkäynnistimellä varustettuna lukemat ovat kummallakin toiseksi korkeinta tasoa(A+) eli Wallaksen tilalämmittimet ovat energiamerkinnältään ehdotonta huipputasoa.

Wallaksen tilalämmitin käyttää dieseliä tai valopetrolia lämmittääkseen niin kuin kodinkone sähköä toimiakseen. Energiamerkinnät kertovat, miten tehokkaasti lämmitin pystyy hyödyntämään polttoaineen sisältämän energian, eli siirtämään sen lämpönä huoneisiin. Jos energiatehokkuuslukema on huono, lämpö karkaa savukaasuina ulos harakoille. 

Ostaessa lämmitintä kannattaa huomioida, että energiamerkintä on hyvä apuri, mutta lämmittimen valintaan vaikuttaa myös muita seikkoja, kuten esimerkiksi turvallisuus, helppokäyttöisyys, kohteeseen sopivuus ja kotimaisuus. Kun harkitset tilalämmittimen hankintaa, varmista aina myyjältä laitteen energiatehokkuusmerkintä. Markkinoilla on paljon erilaisia tilalämmittimiä jatkuvaan lämmittämiseen ja energiamerkinnän puuttuminen saattaa olla merkki siitä, että laite on tehokkuudeltaan ja päästöiltään heikko ja muuten toiminnaltaan tilalämmitin käyttöön sopimaton. Energiatehokkuusmerkintä on merkki siitä, että laite on käynyt läpi perusteellisen tarkastuksen ja että asiakas pystyy vertailemaan ostopäätöstä tehdessään kannaltaan parhaan tuotteen itsellensä.


Laitteen valmistaja, maahantuoja ja jakelija ovat vastuussa siitä, että kaikista tilalämmittimistä löytyy virallinen energiatehokkuusmerkintä ja että tilalämmittimet täyttävät 1.1.2018 alkaen seuraavat minimivaatimukset: a) avointen tilalämmittimien energiatehokkuuden oltava vähintään 42%; b) suljettujen tilalämmittimien energiatehokkuuden oltava vähintään 72%. Mikäli kyseisiä tehokkuusarvoja ei saavuteta ja/tai energiatehokkuusmerkintää ei löydy, laitetta ei saa myydä, ja tällaisen laitteen myyminen ja/tai markkinointi voi johtaa erinäisiin jatkotoimenpiteisiin.

Kaarinassa 9.2.2018
 
Sunwind Gylling Oy (maahantuoja)
www.sunwind.fi 
Wallas-Marin Oy (valmistaja)
www.wallas.fi


Löysitkö tämän artikkelin hyödylliseksi? 

Jaa tämä: