Tietoa kaasugrilleistä - Mitä valita?

28. februar 2017

On olemassa lukemattomia erilaisia kaasugrillejä. Ne poikkeavat toisistaan ulkonäön, laadun ja hinnan perusteella. Ensmmäistä grilliään ostava todennäköisesti valitsee grillin ulkonäön sekä hinnan perusteella, mutta myös laatu ja toimivat ratkaisut ovat yhtä tärkeitä seikkoja.Seuraavat asiat kannattaa huomioida grilliä valitessa: grillausala, poltinten teho, materiaalien laatu sekä materiaalin kyky varastoida lämpöä.
 

Polttimet
Polttimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai valuraudasta.Tärkein aisia polttimissa on, että se tuottaa korkeaa lämpöä tasaisesti. Pääsääntönä on, että yhden polttimen teho tulisi olla yli 3 kW. Polttimen ja ritilän välinen etäisyys on myös tärkeä, koska liian suuri etäisyys heikentää grillaustehoa, kun taas liian pienellä etäisyydellä lämpö ei jakaudu tasaisesti.
 
Valurautapolttimet
Valurauta varaa lämpöä paremmin kuin teräs ja tästä syystä se antaa tasaisemman lämmön. Valurautapolttimeen tulee herkemmin pintaruostetta kuin teräspolttimeen, mutta se kestää vuosia, ennen kuin ruostuu puhki. Valurauta on kalliimpi materiaali kuin teräs ja näin ollen edullisemmissa grillessä harvoin on valurautapoltinta. Sunwind tarjoaa kaikkiin Trend- ja Opal-sarjan grilleihin valurautapolttimet laajennetulla takuulla.
 
RST-polttimet
RST-poltin tuottaa myös hyvin tasaista lämpöä, mutta on lyhytikäisempi kuin valurautapoltin. Ruuista valuva suola ja rasva aiheuttavat sen, että RST-poltinkin ruostuu puhki. Ruostumatonta terästäkin on olemassa monia eri laatuja. Kaikissa Smart sarjan grilleissä on RST-poltin.
 
Lämmönjakolevyt
Lämmönjakolevyt sijaitsevat poltinten yläpuolella ja ne suojaavat polttimia valuvalta rasvalta ja ehkäisevät rasvan palamaan syttymistä grillissä. Lämmönjakolevyt myös levittävät lämmön tasaisemmin grillausalalle. Lämmönjakolevyt voivat olla valmistettu ruostumattomasta teräksestä (kaikissa Sunwind grilleissä), keraamisesta briketistä, kivestä tai posliinilla päällystetystä teräksestä. Kivestä ja keraamisesta briketistä valmistetut levyt olivat yleisiä ensimmäisissä kaasugrilleissä, mutta nykyään niitä ei juurikaan enää käytetä.
 


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: