Siksi saunominen on hyvä terveydellesi!

4 tammikuuta 2021

Saunan tiedetään tekevän hyvää ruumiille ja sielulle, ja viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tietyn ikäisten miesten kuolleisuus on sitä pienempi mitä useammin he saunovat.

Sauna on keskeinen suomalaisten perinteiden ja kulttuurin kannalta, ja se on rakas kohtauspaikka. Norjassa sauna on yleensä mökissä, ja joillain onnekkailla se on kotona. Jos haluat rentoutua ja stressata vähemmän, sauna on oikea paikka sinulle!

 

Suomalaisia ​​perinteitä

Alkuperäinen sauna on kotoisin Suomesta, jossa heillä on yli 2000 vuoden saunaperinne. Sauna on suomalaisille pyhä - täällä kannattaa rentoutua ja purkaa stressiä. Olipa sinulla saunamökki, saunahuone tai kylpyhuonesauna, sen tulee olla paikka, jossa koko perhe voi olla yhdessä.


Vähentää stressiä
Japanilaiset ja suomalaiset tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että saunan käytön tarkoitus on vähentää stressiä. Suomessa on yleinen saunasääntö, että kiistanalaisista aiheista, kuten taloudesta ja politiikasta, ei saa keskustella juuri siksi, että sauna voisi olla rentoutumispaikka ja kokoontumispaikka. Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että sauna voi auttaa diabetekseen, korkeaan kolesteroliin ja korkeaan verenpaineeseen sekä parantaa kuntoilukykyä ja verisuonten toimintaa.


Pienempi kuolleisuus
Suomalaiset tutkijat tarkastelivat tarkemmin todellisia terveyshyötyjä ja havaitsivat muun muassa, että säännöllisesti saunovilla miehillä on pienempi mahdollisuus saada sydänsairauksia. 1980-luvulla 2 300 keski-ikäiseltä suomalaismieheltä kysyttiin heidän saunatottumuksistaan, ja 21 vuotta myöhemmin tutkijat pystyivät osoittamaan, että kerran viikossa saunovien miesten kuolleisuus oli suurempi (49 %) kuin miehillä, jotka saunoivat. sauna 2-3 kertaa (38 %) - ja vielä parempia olivat ne, jotka saunoivat 4-7 kertaa viikossa (31 %).

Tämä ei koske vain miehiä, jotka kuolivat sydän- ja verisuonisairauksiin, vaan myös niihin, jotka kuolivat muista syistä.

 

HarviaFeeling Hand.jpeg

 

Mikä sauna sopii minulle?

Harvia toimittaa kolmenlaisia ​​saunoja: saunamökki, saunahuone ja kylpyhuonesauna. Saunatilat ovat mitä tunnemme parhaiten Norjassa: kokonainen huone, joka toimitetaan paneelit sisältä ja ulkoa. Tämä olettaa, että sinulla on lattiatilaa, laitat saunan isompaan huoneeseen - kenties tyhjään huoneeseen kellariin?
Saunamökit rakennetaan perinteisesti, mutta markkinoille tulee jatkuvasti uusia kauniita saunamökkejä. Täältä saat alkuperäisen suomalaisen saunatunnelman raikkaalla ilmalla ja lämpimällä lämmöllä kerralla.

Kylpyhuonesauna on pieni sauna, jonka voit laittaa kylpyhuoneeseen. Siinä ei ole puupaneelia ulkopuolelta, ja se on hyväksytty kosteisiin tiloihin. Se on valmistettu kestämään vettä ja on erittäin tilaa säästävä.

 

Niille, joilla on huone, jonka haluat sisustaa, sopii Harvia Sauna Designer. Täällä voit suunnitella oman saunasi haluamallasi tavalla ja kalustaa sen sitten kiukaan, lauteilla jne. Sinulla on mahdollisuus räätälöidä sauna tarpeidesi mukaan sekä huoneen suuren ja millaisen suhteen haluamasi kiukaan (puulämmitteinen vai sähköinen?) ja millainen sisustus sopii sinulle parhaiten.
 

Muistathan saunassa säännöt:

  • Juoda vettä!
  • Pidä säännöllisiä taukoja
  • Poistu saunasta, jos tunnet olosi huonoksi
  • Älä mene saunaan, joka on yli 90 astetta
  • Rajoita alkoholinkäyttöäsi!
  • Suomalainen etiketti: vältä kiroilua ja keskustelua kiistanalaisista aiheista
     

Sähköllä vai puulämmitteisellä?
Puulämmitteinen kiuas lämmittää saunan nopeasti, ja jos haluat suurempaa tehoa, se on yhtä helppoa kuin heittää lisää puita. Sillä on lähes rajaton vaikutus lämmitykseen ja se tarjoaa erittäin miellyttävää lämpöä, mutta sinulla on oltava putki.

 

Sähkökiuas voi olla missä tahansa, kunhan sinulla on sähköä. Vaikka ne ovat sähköisiä, voit silti käyttää niin paljon vettä kuin haluat - uuni ei oikosulje, eikä se jäähdy. Kiukaissa on käytännöllinen ajastinjärjestelmä, jossa voit asettaa milloin haluat kiukaan kytkeytyvän päälle, jotta pääset hiihtomatkan jälkeen täysin lämpimiin saunaan. Mukana on myös ohjausyksiköitä, joilla voit ohjata kiukaan muista huoneista tai halutessasi kaukosäätimellä.

 

HarviaFeeling HeroVentura.jpeg

 

Sundwind on Harvian virallinen jakelija Norjassa. Sauna-tuotteet ei ole saatavilla Sundwind:in jakelukanavien kautta Suomesta.